9 par som träffats på extremt oväntade platser.

Null

TV3:s nya program ”Min hemlighet” är en dramaserie om händelser som förändrade livet för alltid. Serien bygger på verkliga händelser från vanliga människors liv. Programmet sänds måndag-onsdag kl 22.00. (ANNONS från TV3)

1. Efter tsunamins sorg.

Arne Bivrin förlorade sin fru och en av sina döttrar i tsunamin och Brita von Polgar förlorade sin man och sina två döttrar i flodvågskatastrofen. Efter att ha förlorat i princip allt det var värt att leva för gick de med i en stödgrupp för att hantera sorgen. Det ena ledde till det andra och Arne och Brita fann kärleken i varandra och fick dottern Svea.
Källa: SVT.

På bilden från vänster till höger: Boel Andersson, vän till familjen, Brita von Polgar, Svea von Polgar Bivrin, Arne Bivrin och Julia Bivrin, Arnes dotter.
Bild: Skärmdump från SVT.

tsunami3

2. Stormen Gudrun förde ihop dem.

Stormen Gudrun orsakade kaos och förödelse, men för Anita Svensson och Mogens Clausen blev det i stället början på något helt annat. När stormen drog in satt de i varsin lägenhet och Anita blev helt utan ström. Då knackade det på dörren, Mogens hade en kamin och kom och erbjöd lite värme. Värmen och vänskapen utvecklades så småningom till något trevligare – kärlek.
Källa: Expressen.

3. 6-åringen som sa att han skulle gifta sig med grannen.

Wang Zi-heng från Kina lekte mycket med grannflickan Qian-qian när han var liten. Redan vid 6 års ålder sa han till sin mamma att han skulle gifta sig med henne. Men det var inte många som trodde på det, speciellt inte när Wangs familj flyttade från området. Men 18 år senare tog de upp kontakten igen och Wang och Qian-qian verkar fortsätta att trivas och leka ihop.
Källa: Oddee.

Bild: Skärmdump från Oddee.

kinaaa

4. Sjukhusvistelsen slutade med romans.

Att ligga på sjukhuset brukar inte kopplas ihop med positiva tankar. Men för Anna och Christina blev det en minst sagt annorlunda sjukhusvistelse på universitetssjukhuset i Lund. De låg inlagda på samma avdelning och vad som började med vänskap slutade med att de 2007 bytte ringar och lovade varandra evig kärlek.
Källa: Sydsvenskan.

Bild: Skärmdump från Sydsvenskan.

Sjukhus2

5. 20 000 kronor och kärleken blev uppenbar.

Eddie Harrison och Edith Hill, båda över 90 år, träffades när de spelade på lotto ihop och vann 20 000 kronor. De tio efterföljande åren spenderade de ihop och försökte vinna ännu mer pengar. 2014 gifte sig paret. Men i december 2014 dog Eddie Harrison efter att ha drabbats av influensa.
Källa: Oddee.

Bild: Skärmdump från Oddee.

love_lotto

6. Bilen klarade bilbesiktningen. Det gjorde även Lotta.

Lotta Lund och Lars Boström träffades för första gången för 25 år sedan. Då blev det en kort romans. En evighet senare, 2008, flyttade Lotta tillbaka till Sunne och då var det dags för hennes bil att besiktigas. Och där stod Lars. De började prata lite och det som började med ett nummerbyte slutade med bröllop, husbygge och dottern Siri. Kanske är det ändå inte så jobbigt att besiktiga bilen?
Källa: VF.

Bild: Skärmdump från VF.

Bilprovning2

7. Gifte sig 8 decennier efter att de träffats.

Bob Humphries och Bernie Bluett blev kära när de var tonåringar men tappade kontakten under andra världskriget. Efter några år flyttade Bernie till Nya Zeeland och gifte sig med en pilot och Bob gifte sig med en annan kvinna. Men 2011 flyttade Bernie tillbaka till England och tog kontakt med Bob. Det visade sig att kärleken aldrig hade slocknat så paret gifte sig 2013.
Källa: Daily Mail.

8. Sjuksköterskan räddade hans liv.

Under de tragiska bombdåden i Boston Marathon dödades tre personer och hundratals skadades. James Costello var en av de som skadades. Han opererades flera gånger och lades in på Spalding Rehabilitation Hospital. Där träffade han sjuksköterskan Krista D’Agostino, som skulle komma att förändra hans liv. 2014 gifte de sig.
Källa: Oddee.

Bild: Skärmdump från Oddee.

Boston

9. Kollegan blev räddningen efter tsunamin.

Malin Sävstams liv rasade samman när hon förlorade sin man och två barn i tsunamin. Men mitt i allt elände av svarta vågor och sorg började hon längta efter sin kollega Ulf, samtidigt kände hon att hon inte kunde förälska sig mitt under sorgen. Men tiden gick och till slut blev Malin och Ulf ett par på riktigt och gifte sig.
Källa: MåBra.

Bild: Skärmdump från MåBra.

NY_Tsunami_XXXXX

TV3:s nya program ”Min hemlighet” är en dramaserie om händelser som förändrade livet för alltid. Serien bygger på verkliga händelser från vanliga människors liv. Programmet sänds måndag-onsdag kl 22.00. (ANNONS från TV3)