92-åringen blev rånad på allt hon hade. Då gjorde 2 poliser något som värmer hela mitt hjärta.

Som barn fick jag alltid höra att jag skulle vara snäll, annars skulle tomten hoppa över mig när han beordrade de produktiva nissarna i tomteverkstaden. När jag blev äldre försvann övertygelsen, men jag fortsatte ändå att vara snäll. Jag försökte se när mina medmänniskor behövde hjälp. Trots allt kan så lite göra så mycket. Betyda så mycket.

Det är tyvärr ganska vanligt att många kämpar sig igenom varje dag utan att fundera över vilka små gester de kan göra för att förgylla någons dag. Men nu så här i juletid tycker jag det är viktigt att dela fina vardagshistorier. Kanske kan det bli en påminnelse om att varje dag kan vara julafton – det finns så mycket värme där ute. Och då syftar jag inte nödvändigtvis på temperaturen utomhus.

Den här berättelsen ägde rum i tyska Bochum för lite mer än en veckan sen. Lokaltidningen Der Westen fick nys om historien när ett ögonvittne skickade ett tackbrev till polisen.

Tidningen skriver att en 92-årig dam kom fram till kassan i snabbköpet och skulle betala. Då kom chocken: hon hade blivit bestulen. Kontanter, kontokort och nyckelknippan. Allt var borta.

Personalen ringde givetvis till polisen så att damen skulle kunna lämna en anmälan. När de unga poliserna Lena-Kristin Bincyk och Marcel Banning kom till platsen blev de bestörta och rörda av damen. Då gjorde de så mycket mer än sitt jobb.

De hjälpte 92-åringen att spärra kontokorten, de betalade för hennes matvaror och de skjutsade hem henne i polisbilen. Väl på plats hemma i grannskapet fick frun hjälp av sina grannar. De låste upp hemmet med en reservnyckel och såg även till att dörrlåset byttes ut – för att undvika fler obehagliga överraskningar.

Ögonvittnet som författade brevet till polisen ”tackade för all medmänsklighet”.

… dein Freund und Helfer.

Posted by WAZ on den 22 december 2015

Och ungefär så känner jag också. Så otroligt fint gjort. Den här sortens människor gör vår värld till en bättre plats och förtjänar givetvis att hyllas. Men låt oss även inspireras av den här sortens berättelser, vi kan alla göra världen lite mer medmänsklig och varm.
Låt oss ha barnasinnet kvar: om vi inte är snälla får vi inga julklappar av tomten.