Alice trodde hon fått böter. Då överraskades hon av p-vaktens fina gest.

P-vakter är en yrkeskår som ofta får oförtjänt mycket kritik från uppretade bilister som åkt på böter sedan de felparkerat. Jag tycker verkligen att detta är väldigt orättvist, de gör ju bara sitt jobb och följer man inte reglerna får man ju stå sitt kast. Den här historien ger mig dessutom ytterligare vatten på min kvar om att p-vaktar självklart också är fina människor. När danskan Alice Bergholt Nilsson i förra veckan insåg att hennes p-skiva i bilen var trasig bestämde hon sig för att skriva en lapp till p-vakten där hon bad om förståelse för situationen. Men svaret hon fick från parkeringsvakten hade hon nog inte räknat med.

I torsdags föra veckan var Alice Bergholt Nilsson, 59, och hennes make ute för att handla när de plötsligt insåg att parkeringsskivan i bilen hade gått sönder och inte längre fungerade.

För att undvika parkeringsböter skrev hon därför en lapp med klockslaget och la i bilens vindruta.

pvakt1
FOTO: Alice Bergholt Nilsson (Facebook)

Under tiden de var borta och handlade oroade de sig ändå över att få böter och när de sedan kom fram till bilen satt mycket riktigt en lapp på bilens vindruta.

– Vi kunde se att det satt något på vindrutetorkaren. ”Å, nej så har vi fått böter ändå” tänkte vi, säger Alice till Dagens.dk.

pvakt2
FOTO: Alice Bergholt Nilsson (Facebook)

Men det skulle visa sig att hennes oro var obefogad. Det var inte alls någon böteslapp som var fastsatt på vindrutan. Nej, i stället satt där en hälsning från parkeringsvakten samt en liten present – en ny, fungerande, p-skiva.

pvakt5
FOTO: Alice Bergholt Nilsson (Facebook)

Dessvärre var inte parkeringsvakten kvar på platsen så att Alice kunde tacka för den fina gesten. Därför skrev hon i stället ett inlägg på Facebook om händelsen för att uppmärksamma p-vakten och det hon varit med om.

– Det är så sällsynt att få höra något positivt om p-vakter. Det är just det, att man får hjälp och inte straffas, det var den attityden som fick mig att skriva inlägget, säger Alice till Dagens.dk.

Här kan du läsa hela Alice inlägg:

Stor tumme upp för den här fina p-vakten!

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: