Azamjon räddade kvinnan från att bli våldtagen. Prisas nu för hjältedådet.

Det var den 9 januari som vi skrev om Azamjon Shokirov som såg hur ett gäng killar omringade och slet i en kvinna som fått namnet ”Wilma” (även om hon i verkligheten heter något annat) i nyårsnatten. Situationen blev hotfull och Azamjon bad ”Wilma” att sätta sig i bilen. Precis när han skulle köra i väg försökte två killar ta sig in i bilen, men han lyckades knuffa bort dem och köra därifrån med ”Wilma” som kom hem i lugn och ro. Nu tilldelas Azamjon ett pris för Rådigt ingripande. – Jag är jättetacksam för uppmärksamheten. Men behöver inte pengarna, utan skänker dem till Barncancerfonden, säger Azamjon till Expressen.

Azamjon Shokirov hyllas som en hjälte efter den stökiga nyårsnatten i Kalmar och för det som han gjorde för ”Wilma”. Nu har Azamjon fått Länsförsäkringars pris ”Rådigt ingripande”, vilket förutom äran betyder att han får 5 000 kronor.

”Man måste respektera unga tjejer.” Det säger Azamjon Shokirgv, som var den som hjälpte ”Wilma” från det tafsande killgänget.

Publicerat av Barometern den 8 januari 2016

:::
Men detta är pengar som Azamjon inte väljer att behålla själv, utan att skänka till barncancerfonden.
– Jag har själv fått uppehållstillstånd och blivit väl mottagen i Sverige. Jag är mycket tacksam för den hjälpen. Nu har jag fått ett arbete också och har egna pengar, därför skänker jag summan till andra behövande ändamål, säger han till Expressen.

Vi vill hylla Azamjon för hans insats där under nyårsnatten och än mer när han väljer att skänka sina pengar till barncancerfonden. Du har ett stort hjärta, Azamjon.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: