Cancersjuka Marc överraskades av världsstjärnan på sjukhuset.

22-åriga Marc Sebastian Jensen fick i höstas det tunga beskedet att han drabbats av leukemi. Efter tuffa behandlingar blev han sedan friskförklarad och trodde att han kunde lägga den tuffa tiden bakom sig. Men i april fick han så det dystra beskedet att cancern var tillbaka och en tid av nya tuffa behandlingar stod för dörren. För bara två veckor sedan genomgick han en stamcellstransplantation där han fick friska celler från sin yngre bror och har sedan dess varit isolerad medan han genomgår sin cellgiftsbehandling. Det har med andra ord varit en tuff och kämpig tid för 22-årigen, men ett något oväntat besök på sjukhuset skulle komma åt att skänka nödvändig energi till Marc.

Marc har hållits isolerad i nio dagar och har inte fått tagit emot några besök under tiden han genomgått sin cellgiftsbehandling. Men när världsstjärnan Chris Martin från det brittiska popbandet Coldplay stannade till på sjukhuset i Köpenhamn innan sin konsert gjorde Marc ett undantag.

– Han är verkligen cool och har fötterna på jorden. Han var verkligen omsorgsfull mot min mamma och lillebror. Det är nog det jag kommer att minnas starkast, säger Marc till TV2 Danmark.

Och även om Marc är svag efter sina behandlingar har han humorn i behåll och passade på att skämta ordentligt med världsstjärnan.

– Jag sa till honom att jag önskade att det var Rihanna som kom på besök, säger han till TV2 Danmark.

För Marc väntar nu fortsatta behandlingar för att helt bli kvitt cancern och Chris Martins besök ger honom energi att fortsätta kämpa.

– Behandlingen går precis som den ska och så är det fantastiskt att få vara med om en sånhär upplevelse. Det glömmer jag inte i första taget. VI har lyssnat på Coldplay hela dagen, säger Marc till TV2 Danmark.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: