Chaufförens fina gest: Stannade bussen för att knyta skorna på äldre dam.

Jag tycker att de flesta busschaufförer är glada och trevliga när man kliver på bussen. De brukar säga hej och le. Men vad den här busschauffören gör är att gå några steg längre. Att en chaufför som har en tidtabell att följa tar sig tid att göra detta för en gammal dam tycker jag är jättefint.

Bussen var på väg från Teknologiska institutet till Kent station i Cork, Irland. En äldre dam åkte med bussen och höll på att snubbla när hon skulle kliva av. När hon hade kommit av bussen såg chauffören att hennes skosnöre hade gått upp. Det var förmodligen därför hon var nära att snubbla.

Busschauffören stannade bussen och berättade för damen att hon behövde knyta skorna. ”Jag vet”, sa damen. Busschauffören insåg då att hon förmodligen var för orörlig och ostadig på benen för att kunna böja sig ner och knyta dem själv. Då gjorde han det otroliga! Han klev av bussen och knöt själv hennes skosnören.

Bildkälla

12573905_1155754734437467_5088498454534287396_n

En passagerare på bussen har skrivit ett Facebookinlägg om händelsen, där hon skriver att busschauffören gjorde hennes dag.

”Jag har inte sett någon göra något så snällt så länge jag kan minnas och damen var så tacksam att hon kastade en slängkyss när bussen körde iväg”, skriver hon på bussföretaget Éireanns Facebooksida. På bara ett par dagar har inlägget gillats över 86 000 gånger och delats över 10 200 gånger.

Hi! I want to commend one of your bus drivers who was driving the 205 service from CIT to Kent Station at 15:40. As an…

Posted by Clara O’Brien on Wednesday, January 20, 2016

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: