Därför gråter världen över skeletten. Ingen var beredd på att dessa bolag skulle göra detta.

Filmen där skelett dansar, hånglar och kramas har fullkomligt tagit över internet det senaste dygnet. Bara här på Newsner har mer än 100 000 personer sett klippet, som delats av tiotusentals. Bakom kampanjen står bittra konkurrenter som i och med kampanjen visar att de också kan gå samman för kärlekens skull mot fördomar.

Amerikanska reklambyrån R/GA jobbade gratis för att skapa kampanjen. Men bakom den – tillsammans med Ad Council och ledande välgörenhetsorganisationer – står en oväntad och brokig skara företag, däribland två av världens kanske tydligaste konkurrenter: läskjättarna Coca-Cola och Pepsi.

På Alla hjärtans dag bytte företagen ut sina profiler i social medier mot ”Love has no labels”-loggan. Samtidigt spelades klippet som nu sprids över världen in.

Kampanjens syfte är att få människor att fundera över sina omedvetna förmodar och öka förståelsen och acceptansen mellan olika religioner, kön och sexualiteter. För oss är det självklart att alla människor ska behandlas rättvist och med respekt. Men ändå känner många att de fortfarande diskrimineras på grund av sin sexualitet, för att ta ett exempel. Många gör snabba värderingar baserade på vad vi ser, oavsett om det är ålder, kön, religion, sexualitet eller ett handikapp.

Orsaken till att vi diskriminerar kan vara att 98 procent av vårt tänkande sker helt undermedvetet. Det är i vårt undermedvetna som vi samlar in och lagrar fördomar och ofta är vi inte ens medvetna om att vi faktiskt dömer folk, skriver ”Love has no labels”. Därför är det också viktigt med utbildning och att lyfta upp fördomar till ytan, så vi kan läras oss mer.

Vi tycker den här kampanjen står för ett väldigt viktigt budskap. Det är därför vi också byter ut vår vanliga profilbild mot ”Love has no labels”-loggan på Facebook och Twitter. Om du också vill göra ett ställningstagande för allas lika rättigheter kan du ladda ned bilden här!.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: