De ställde ut lådor på trapporna. Anledningen värmer mitt hjärta. Så fint!

Under sommaren kan det ibland bli så pass varmt att minsta lilla ansträngning blir otroligt krävande. Därför väljer vi ofta att ligga still på stranden eller i hängmattan i stället. Men de som måste jobba utomhus i dessa förhållanden har inget annat val än att kämpa på. Därför är det här tecknet på omtanke om våra medmänniskor så otroligt fint.

Sedan juli månad har Oklahoma i USA drabbats av en kraftig värmebölja. Det har varit så pass varmt att brevbärarna i området haft det riktigt tufft i hettan. Att dela ut post till invånarna har varit riktigt krävande och många gånger uttorkande.

Därför har ett initiativ startats på Facebook där människor uppmanas att ställa ut kylväskor med kall dryck utanför sina hem så att brevbärarna inte ska drabbas av vätskebrist. Och många har följt uppmaningen.

Skärmavbild 2015-08-12 kl. 10.22.51

Skärmavbild 2015-08-12 kl. 10.30.10

Överallt går det nu att se kylväskor uppradade, innehållande iskallt vatten eller läsk.

Skärmavbild 2015-08-12 kl. 10.21.44

Många väljer också att skriva små hälsningar till de män och kvinnor som sliter med posten i hettan. Och brevbärarna tycks uppskatta den fina gesten, inte sällan skriver de små hälsningar tillbaka till den som placerat ut kylväskan.

Här finns ett nyhetsinslag om fenomenet:

Jag blir alldeles varm när jag läser sånahär historier. Det är verkligen ett tecken på medmänsklighet och omtanke om människor som måste slita för vår skull.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: