Dykaren räddar man efter 62 timmar i iskalla vattnet. Det här visar varför man aldrig får ge upp hoppet.

När en bogserbåt kapsejsade utanför Nigeria såg läget väldigt illa ut. Den 12 man stora besättningen på Jascon 4 gick alla under i vågorna, det var i alla fall vad kustbevakningen trodde. Men som tur var begav sig en räddningsdykare ned i djupet, 62 timmar efter katastrofen. Det han fann kan inte beskrivas som något annat än ett mirakel. Videofilmen från räddningsdykarens film visar hur han söker efter båten när en hand plötsligt dyker upp…

Dykaren trodde först att det var en av de avlidna sjömännen, men sedan kände han hur handen grep tag i honom. När den första chocken från både dykaren lagt sig, fick dykaren instruktioner om att lugna mannen i skeppsvraket genom att klappa honom på axeln.

Youtube

Harrison-Okene-rescue

Mannen i båten Harrison Okene. 29-åringen hade suttit 30 meter under det iskalla vattnet i Atlanten under två och en halv dag, instängd i en luftficka som skapats i toalettutrymmet när bogserbåten kantrade och sjönk.

Youtube

Skarmavbild 2016-01-11 kl. 14.58.58

Från sin luftficka hörde Okene att han hörde fiskar äta på de döda kollegorna. Totalt var de 12 stycken på båten, men Harrison var den enda som överlevde.

– Jag var hungrig men framför allt så törstig. Saltvattnet rev bort skinnet från min tunga, säger Okene som överlevde på Coca-Cola.

Youtube

Skarmavbild 2016-01-11 kl. 14.57.58

Harrison visade upp ett exceptionellt lugn och följde instruktionerna från räddningsdykaren till punkt och pricka och fick hjälp upp till ytan, men efter 62 timmar på 30 meters djup är det inte bara att simma upp utan vidare, så räddningsaktionen pågick i flera dagar. När Harrison väl kom upp till ytan fick han ligga i en tryckkammare i flera dagar för att undvika hjärnskador.

Twitter

Skarmavbild 2016-01-11 kl. 15.05.41

Som tur var repade sig Harrison väldigt bra med tanke på omständigheterna!

Detta visar verkligen att man aldrig ska ge upp hoppet! Vilken en fantastisk känsla det måste vara att bli räddad efter allt detta!