En 17-åring hittade en skådespelares plånbok och fick en enorm hittelön när han lämnade tillbaka den.

Ärlighet varar längst, det har vi alla lärt oss. Och för 17-årige Tristin Budzyn-Barker lönade det sig verkligen. För när han hittade en plånbok var det inte vilken plånbok som helst – utan den australiske skådespelaren Chris Hemworths. Och 17-åringen fick en rejäl hittelön.

Skådespelaren stannade och åt i närheten av en flygplats i samband med att han skulle hämta sin fru och dotter. Han beskriver området där restaurangen låg som lite ”skumt”. När han insåg att han råkat glömma sin plånbok på bordet trodde han aldrig att han skulle få se den igen.

17-årige Tristin Budzyn-Barker hittade plånboken och blev rejält förvånad när han insåg vem den tillhörde. Chris Hemsworth är känd för att ha spelat Thor.

Han skickade tillbaka plånboken till skådespelaren, tillsammans med ett brev. I slutet av brevet skrev han: ”P.S. Mamma såg att du skulle vara med på Ellen denna vecka och frågade om vi kunde få några biljetter”.

Och det var klart han kunde få biljetter! När Thor-skådespelare gästade populära ”The Ellen DeGeneres show” fick 17-åringen komma upp på scenen tillsammans med sin idol och programledaren.

Chris Hemsworth fröväntade sig att plånboken skulle vara tom men inte. Så han ville självklart tacka för ärligheten och gav Tristin de pengar som fanns i plånboken – och ett tackbrev. Ellen DeGeneres hade också en gåva: 10 000 dollar, drygt 80 000 svenska kronor, för att finansiera tonåringens college.

Ärlighet lönar sig verkligen och detta är ett lysande exempel på det. Dela gärna vidare denna fina historia med dina vänner!

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: