Flygvärdinnan blir dödssjuk under flygning – då gör piloten något som räddar hennes liv

Jennifer Stansel, 38 hade I 15 år lidit av njurproblem som uppkommit efter att hon drabbats av lupus, en autoimmun inflammatorisk sjukdom som gör att immunförsvaret angriper den egna kroppen.

 

Det var under en flygning i mars förra året som hon plötsligt kollapsade och insåg att hon ignorerat sina symptom alldeles för länge.

Hon kunde inte fortsätta jobba och när hon efter landning uppsökte sjukhus fick hon reda på att hon var i desperat behov av en njure. Jennifer sattes upp på en donationslista men det var så bråttom att hon även vädjade till vänner och familj om hjälp.


Facebook/JenniferStansel

Jodi Harskamp som är pilot och var den som flög planet då Jennifer kollapsade, hörde av sig och sa att hon kunde ställa upp. De båda kvinnorna hade blivit vänner några år tidigare, när Jodis hus brunnit upp, och Jennifer kommit över med lasagne och vin efter den tragiska händelsen. Sedan dess hade de varit vänner.

Tester genomfördes för att se om njuren skulle passa, vilket den som tur var gjorde.

Jennifer blev så klart överlycklig när hon fick den glada nyheten om att Jodi var en match, och kände sig genast lite bättre. Jodi tyckte bara att hon gjorde henne en gentjänst, och enligt ABC News ska hon ha sagt:

”Jag ska servera dig min njure i en ishink från dryckesvagnen”. Det var ett skämt, men sa att hon känt på sig från första början att hennes njure skulle passa.Kvinnorna som båda bor i från Anchorage, Alaska åkte till Seattle där den fem timmar långa operationen skulle äga rum.

Facebook/JenniferStansel

Då fungerade Jennifers njure bara till sex procent. I väntan på operation hade hon fått dialys för att överleva.

En stor uppoffring för Jodi, som ändå tar det hela med en klackspark.” Jag förlorade en njure, men Jennifer fick ett helt liv, det känns som ett ganska rättvist byte, och smärtan är bara tillfällig”, sa Jodi till Fox19.

Facebook/JenniferStansel

Vilken tur att Jennifer hade en sådan underbar kollega, hade det inte varit för Jodi hade hon kanske inte levt idag.

Dela gärna denna solskenshistoria med alla dina vänner, ibland tappar jag tron på människan, men historier som denna gör att jag får den åter.