Frisören klipper hemlösa gratis på sin fritid. Nu sprids hans bilder som en löpeld på nätet.

Frisören Tohid Kazemkhani brukar alltid skänka pengar till hemlösa han möter på gatorna i Köpenhamn, om än i små summor. Men en dag, för ungefär en månad sedan, fick han idé om hur han skulle kunna bidra för att hjälpa dem på ett annat sätt.

Han beslöt sig för att göra något för dem genom att erbjuda dem gratis hårklippningar.
– Jag har självt gått igenom tuffa perioder, där jag inte har fått någon hjälp. Så jag beslöt mig för att använda min utbildning till att hjälpa de hemlösa, säger han till Ekstrabladet i en artikel som just nu sprids som en löpeld i Danmark.

cphfris2

Enligt honom tackar de flesta ja när han erbjuder dom en klippning.
– När jag förklarar vad jag kan erbjuda dem så får jag positiva svar och de vill gärna ha en gratis klippning, säger han till Aftonbladet.

cph6

– Hemlösa har också behov av personlig vård, de är också människor. De kan få så mycket smuts i håret.

Tohid – som tidigare hade en egen salong – arbetar nu genom att klippa människor i deras hem, som en slags mobilfrisör. På Facebook har han publicerat en film på hur det går till när han klipper en person på gatan. Den kan du se här nedan.

cphfris4

Alla sådana här initiativ förtjänar verkligen all den uppmärksamhet de kan få och jag önskar den här mannen allt gott i världen. Om fler försökte använda det de har till att göra något gott för andra skulle vårt samhälle vara en bra mycket bättre plats att leva på.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.