Härbärgets tidiga julklapp: Får 500 000 kronor av okänd person.

Slink In är en förening i Sundsvall för människor som lever i socialt utanförskap. I dag fick de en gåva av en avliden person. En gåva i form av 500 000 kronor.  

Personalen på verksamheten i Sundsvall förstod ingenting när de fick beskedet. De kommer alltså att ärva en halv miljon kronor – av en helt okänd person, skriver ST.
– Man tror ju inte att det är sant – helt fantastiskt, vilken julklapp. Svårbegripligt, det är svårt att förstå att någon har tänkt så mycket på oss och jag har ingen aning vem det kommer ifrån, säger Bengt Persson, som jobbar på härbärget, till ST.

Tack vare det oväntade arvet är nu framtiden för verksamheten – som arbetar med att hjälpa socialt utsatta – säkrad. I 10 års tid kommer de att få 50 000 kronor per år.
– Vi har varit helt självförsörjande och vi har alltid fått slåss för att visa att vi finns till – det har gett frukt. Det här är så mycket att vi inte greppar det, och att någon har sett vad vi har gjort och tycker att det är bra är helt enormt, säger Marika Ejleström till ST.

Tomten kom tidigt i år och han hade en halv miljon kronor med sig i säcken till Slink In.
En okänd välgörare har nämligen testamenterat en stor summa pengar till verksamheten.

Posted by Sundsvalls Tidning – ST.nu on den 25 november 2015

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna