Han hittade 737 000 kr på promenaden, nu får han behålla allt.

Mannen skulle ta en promenad och fick sig en riktig överraskning. Vid stigen hittade helsingborgaren hundratusentals kronor – och han får behålla allt. Den här historien visar verkligen att det kan löna sig att vara hederlig!

Det var tidigare i år som en medelålders man på promenad hittade ett mystiskt paket på ett industriområde i Helsingborg. Man kan ju gissa att mannen fick en riktig chock när han såg innehållet för i paketet, som låg vid sidan av gångstigen, fanns hela 737 000 kronor i svenska sedlar.

Men eftersom mannen var en hyvens kille som ville göra rätt för sig lämnade han in pengarna till Helsingborgspolisen.

Trots flera försök att hitta en ägare till pengarna har polisen inte lyckats. Och eftersom det inte verkar finnas någon ägare som vill ge sig tillkänna så får upphittaren helt enkelt behålla hela summan själv, ungefär som en lottovinst.
– Vi har lämnat ut en summa på 737 000 kronor i gamla sedlar till en medelålders man. Sedlarna är fortfarande giltiga, hela summan går till upphittaren. Vi tar inte en krona i avgift, säger Richard Glantz, polisens kommunikatör, till Sydsvenskan.

Enligt Helsingborgspolisen är den här typen av händelse extremt ovanlig.
– Under utredningens gång har vi gjort spaningar i samtliga register, lokala som regionala, vi har dessutom gjort en brottsspaning. Ingenstans har det figurerat en sådan här summa, vi har inte hittat de här pengarna någonstans, säger polisen.

Ärendet avslutades förra veckan när upphittaren kvitterade ut pengarna.
– Enligt utredaren så grät han inte när han gick härifrån, säger polisens kommunikatör Richard Glantz.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.