Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Han var hemlös i 35 år, sen skrev han en lapp till en kvinna som förändrade allt.

Jag älskar att läsa sådana här historier om människor som haft det svårt men lyckats komma tillbaka på de mest spektakulära sätt, och just den här historien känns väldigt rolig att få dela till er på Facebook.

Raimundo Arruda Sobrinho är 77 år och var hemlös i 35 år. En av många hemlösa i Brasilien. Just Raimundo satt ofta och skrev i sina papper.
Han drömde om att en dag skulle folk få läsa hans texter och tycka om dem.

20090527 / Marcelo Min / Fotogarrafa /  Raimundo Arruda Sobrinho,  "O Condicionado", morador de rua, na Pedroso de Moraes, em Pinheiros, e que passa o dia escrevendo textos em pequenos pedaços de papel.

Här satt han på hans ”ö” som han kallade det och massor med männniskor vandrade förbi utan att ge honom så mycket tankar.

hemlos2

Raimundo skrev och skrev sina livsverk. Han fortsätte bära med sig sina drömmar om att någon en dag skulle läsa dem.

hemlos3

Men så en dag kom en ung kvinna vid namn Shalla Monteiro och lade märke till mannan. Hon började stanna till varje dag och prata med honom och snart var de vänner.
Då gav Raimundo henne en lapp med en av hans dikter.

hemlos4

Shalla blev förbluffad över hur vacker hans dikt var och bestämde sig för att skapa en facebook-sida så att fler skulle kunna läsa hans dikter och berättelser.

hemlos5

Sedan gick det fort: Människor läste hans texter och hyllade honom stort. Han blev kändis och folk stannade till hela tiden för att berätta hur mycket de beundrade honom, och hans Facebooksida har redan 135 000 följare.

hemlos6

Sedan hände något ännu mer oväntat. Tack vare hans berömmelse så kunde hans förlorade bror hitta honom och de fick återförenas. Då frågade också hans bror om han ville flytta in med honom.

hemlos7

Efter 35 år har Raimundo äntligen en riktig familj.

hemlos8

Nu jobbar Raimundo med att få sina dikter utgivna i en bok.

hemlos9

Här kan du se en kort dokumentär om hans fantastiska historia:

Klicka gärna på gilla om du vill ha fler liknande artiklar.