Hemlöse Mark ställde upp och gav Nicole sällskap när hon missade sista tåget hem.

När Nicole Sedgebeer skulle bege sig hem efter en utekväll i London hände något riktigt jobbigt – hon missade sitt tåg till hemstaden Milton Keynes. Hon drabbades av lätt panik och visste inte vad hon skulle ta sig till och ännu mindre var hon skulle spendera natten. Hon hade en tanke om att spendera natten på tågstationen men när hon väl kom fram dit var den låst. Då dök en oväntad hjälte upp och sträckte ut en hjälpande hand såväl som tryggt sällskap.

Plötsligt dök nämligen en hemlös man upp och erbjöd sig att göra henne sällskap där i nattmörkret. Efter händelsen skrev Nicole ett inlägg om det hon varit med om. Ett inlägg som på bara några dagar delats vidare av över 12 000 människor.

Såhär berättar Nicole på Facebook (översatt från engelska):

Jag hoppas den här historien får människor att titta en gång till när de ser en hemlös människa. Igår kväll missade jag mitt sista tåg hem och när jag äntligen kom till Euston för att vänta där till det blev morgon var stationen låst. Precis när jag skulle brista ut i fylletårar mötte jag min hemlöse vän Mark.

Han sa att han skulle ta med mig till ett café som var öppet då det var för farligt för mig att gå själv. Han lämnade mig efter en kaffe och ett samtal och förklarade att han var tvungen att gå och hämta sin sovsäck men att han skulle vara tillbaka till klockan 5 för att gå med mig tillbaka till stationen (som den bitch jag är trodde jag inte att han skulle komma tillbaka). Klockan passerade 5 och han dök inte upp.

När jag gick runt hörnet kom min hemlöse vän Mark springande nerför gatan mot mig. Inte bara dök han upp, han hade varit tvungen att hoppa på en buss för att komma och hämta mig. Den här mannen, som jag antagligen hade undvikit ögonkontakt med om han hade bett om växelpengar, förvandlade en så pass negativ händelse till det mest ögonöppnande ögonblicket i mitt liv.

Mark du är en väldigt speciell man, jag kommer aldrig mer att se ner på en hemlös människa igen

Bildkälla: Nicole Sedgebeer (Facebook)

Klicka gärna på dela här under om du också vill hjälpa till att hylla Mark för hans vänliga insats för Nicole – det här är riktig medmänsklighet!