Identiska tvillingflickor fick samma typ av ovanliga cancer.

Det var det bästa som hade kunnat hända. Alyssa and Michael Dunn var två oerhört lyckliga föräldrar den där dagen i juli 2007 – när de fått två nyfödda identiska tvillingflickor, Isabella och Madeleine. De tog hem dessa små mirakel och var lyckligare än någonsin förr. Tills allt vände totalt och blev en förälders värsta mardröm. Vid en rutinkontroll i september upptäcktes det som ingen någonsin vill vara med om. Den ena tvillingen, Madeleine, hade en svullen mage. Snart fick Alyssa och Michael veta att båda deras små flickor hade samma form av ovanliga cancer.

Vad är oddsen? Först att föda två identiska tvillingflickor, och sedan får båda två cancer. Och vad är då oddsen att båda överlever?

Det var när doktorn såg att Madeleines mage var svullen som det startade. Hon fick genomgå en ultraljudsundersökning, där det upptäcktes att hon hade en ovanlig form av spädbarnscancer. När sedan även Isabella undersöktes kom fler hemska nyheter: Hon hade cancer på exakt samma ställe. En tumör i magen.

Flickorna fick genomgå cellgiftsbehandlingar. De blev så sjuka att föräldrarna inte ens fick röra dem. De blev sjuka snabbt, säger föräldrarna i videon nedan, och de hade väldigt ont. Det var osäkert om de skulle överleva.

Bildkälla

bild1

Men medan kemoterapin fortsatte hände det fantastiska. När läkarna återförenade tvillingarna – som inte alls uppträdde som de var sjuka. I stället lekte och skrattade de för första gången på en hel månad. Det var som att det hände något i deras kroppar bara genom att de fick vara nära varandra och krama varandra.

Bildkälla

Y

Det blev en vändning för föräldrarna, som plötsligt vågade hoppas ännu mer.

Efter detta fick tvillingarna komma hem, där de fortsatte cancerbehandlingen. Och sedan var sjukdomen plötsligt borta. Strax före jul kom samtalet: tvillingarna var friska. Det fanns inte längre några spår av cancern. Cellgiftsbehandlingarna hade gjort verkan,

– Det hade kunnat vara en tragedi, men det är ett mirakel, säger doktorn i videon nedan.

Nu firar familjen alla födelsedagar lite extra för flickorna.

Bildkälla

bild3

I videon nedan kan du höra hela historien. Den är väldigt rörande. Dela gärna vidare.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: