Nu hyllar vi spårvagnsföraren Marianne som ingrep när 2 okända män antastade ung kvinna

Nu hyllar vi spårvagnsföraren Marianne som ingrep när 2 okända män antastade ung kvinna

Gabriella Süren var på väg hem från jobbet och skulle som vanligt kliva av spårvagnen vid sin hållplats i Göteborg i tisdags morse. 

Då hörde hon ett ljud bakom ryggen. Det var två män, som tycktes vara påverkade av någonting, som närmade sig henne. De tog tag i henne, började ställa massor av frågor och klev av samtidigt som henne.

De andra passagerarna på spårvagnen gjorde inget – men en kvinna visade civilkurage, rapporterar P4 Göteborg

Gabriella har själv beskrivit situationen i efterhand på Facebook, där hon skriver: 

– Jag känner inte dig, jag vet inte vem du är, men jag vill genuint tacka dig för att du är som du är. Den här statusen går ut till dig som körde spårvagnen jag åkte med nyss. Du märkte direkt att något var fel när två klart och tydligt påverkade killar på någonting, började ställa massa frågor till mig och var på väg att hoppa av på min hållplats samtidigt som mig. Du kanske inte gjorde någonting enligt dig själv. Men för mig gjorde det mycket. 

Spårvagnschauffören Marianne Hysing klev in i situationen – och gjorde så att Gabriella kunde ta sig hem ordentligt. Gabriella beskriver att Marianne efter att hon släppt av sällskapet frågade om hon kände männen.  

– Jag säger nej och då erbjuder hon mig att åka med henne och tillbaka sedan. Hon förstod att något var lurt. Dom hoppar av, men när de inser att jag inte ska gå av, så hoppar en på igen, medan den andra stod kvar på hållplatsen. Hon började diskutera med männen och de börja hålla fokus på henne istället, i samma stund hintar hon att jag bör gå, skriver Gabriella. 

Efteråt ville hon tacka Marianne. 

– Så jag vill bara säga tack. Tack för att du brydde dig.

Och det fick hon också chansen att göra – i direktsänd radio. Det blev ett kärt möte med kramar och tårar.
Foto ovan: TT. 

Du ska ha ett stort tack, Marianne! Det behövs fler människor som du därute. DELA vidare för att hylla denna civilkurage! 

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna!