Kvinnan blev slagen och ringde 112. Men polisens agerande… Han förtjänar en medalj.

Den här polisen från Oregon, USA, är utan tvekan en riktig hjälte. Patrick Kinney, som polisen heter, verkar bara vara en helt vanlig kille som försöker hjälpa andra. Synd att de sällan får de stora rubrikerna, men det här historien tycker jag verkligen är värd att sprida. Läs nedan om vad den högste polischefen skrev i sitt tackbrev till den här konstapeln. Så fint!

Han inleder brevet så här:

”Fredagen den 3 oktober 2014 svarade du (Patrick Kinney) på ett larm om våld i hemmet, där en man greps för att slagit sin gravida flickvän. När en annan polisman tog med mannen till häktet så stannade du hos familjen och hjälpte till.

Du fick veta att en skål med nudlar kastades under bråket och att nudlarna var den enda maten som fanns att äta för kvinnans tvååriga son den dagen. Vidare fick du veta att kvinnan bara hade lite vindruvor hemma och bara en blöja kvar för hela helgen. De hade inga pengar och inget sätt att förflytta sig till ett ställe där kunde få tag på mat.

I din rapport skriver du att ”du ordnade lite grann för att säkerställa att hon hade tillräckligt med mat och blöjor för att klara sig några dagar”. I går fick jag veta vad du faktiskt gjorde när du ”ordnade lite”.

Med hjälp av din fru så fixade du lite matvaror från skafferiet i din kyrka och från ditt eget skafferi. När din fru hämtade dessa saker åkte du till mataffären och köpte bröd, mjölk, ägg, frukt och blöjor för dina egna pengar.

Konstapel Kinney, den enda anledningen till att jag vet om din och dins fru vänliga handlingar är att en annan anställds familjemedlem såg dig på mataffären. Du var helt nöjd med att ingen skulle få veta vad du gjort. Det är inte jag.

Dina osjälviska handlingar är en symbol för mänsklig vänlighet och ett exempel för resten av oss. Tack för att du gick hela vägen. Jag är så stolt över att jobba med dig.”

Robert F. Kappelman, polischef

polisbrev1

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: