MC-gänget slöt upp bakom 11-årige Mikkel när han blev mobbad i skolan.

Mobbning är bland det värsta som finns och jag finner inte ord för att beskriva hur arg och ledsen varje gång jag tvingas läsa om någon som blivit utsatt för detta. Och lika arg blev jag därför när jag fick höra om 11-årige Mikkel från den danska staden Thyholm. Han tvingas varje dag utstå elakheter från andra barn på skolan där han går, men trots det försöker han själv stötta andra som mobbas och vill sätta stopp för alla former av mobbning. Och i helgen fick han oväntad stöd i sin kamp.

Inte mindre än 300 motorcyklister slöt i helgen upp och körde från Veslös till Sennels och vidare till Thyholm för att stötta Mikkel i hans kamp mot mobbning.

– Det är galet, jag kan inte sluta le. Det är 300 nya vänner, säger Mikkel själv danska TV2.

Motorcyklisterna är del av ett Facebook-nätverk som heter ”Mc mot mobbning” och flera av medlemmarna har själva varit mobbade. Och Mikkels mamma är tagen av stödet sonen fått från motorcyklisterna. Nu hoppas hon att allt stöd kan hjälpa sonen.

– Jag hoppas att han får mer självförtroende och självkänsla, så att han mår bättre i skolan, säger hon till danska TV2.

300 motorcyklister visade sitt stöd

Publicerat av Aftonbladet den 10 april 2016

Dela gärna det här vidare för att visa ditt stöd för Mikkel. Tillsammans kan vi hjälpas åt att sätta stopp för mobbning.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: