Miljoner har sett hennes sminktips, men ingen visste om hennes hemlighet. Nu vill hon stoppa hatarna genom att berätta sanningen.

Kommentarerna och kritiken rasade in när sminkgurun Jordan Bone la upp sina sminktutorials på sin Youtubesida. Men det näthatarna inte visste var att Jordan Bone har kämpat och övervunnit hinder få trodde var möjliga. I en video berättar Jordan nu för första gången om sina handikapp för att stoppa näthatet.          

Hennes Youtubeklipp ses av miljoner och hon är välkänd för sina filmer med sminktutorials men folk började klaga på hennes händer och undrade vad det var för fel på dem.

Skärmavbild 2015-09-07 kl. 10.21.14

Nu har sminkförebilden Jordan Bone gått ut med sin historia för att stoppa de negativa nätkommentarerna hon utsatts för.

Det hennes Youtubeföljare inte har vetat tidigare är att Jordan är rullstolsbunden, och hon kan inte röra, öppna eller stänga sina händer. I hela tio år har Jordan lidit av sviterna efter en allvarlig bilolycka. Så att sminka sig är en jättestor bedrift som har tagit Jordan många år att lära sig på nytt. Det har varit svårt och i många år har hon kämpat mot svår depression.

Skärmavbild 2015-09-07 kl. 10.27.06

”Att vara tjejen i rullstolen var inte min plan.”

Skärmavbild 2015-09-07 kl. 10.30.55

Hon vågade inte lämna huset och tänkte ”varför mig”. Men hon tog sig igenom det. Sminket och inspelningen av tutorialfilmer blev ett medel för henne att ta sig igenom den tuffa tiden. Från att inte ha kunnat måla mascara utan att bli svart i hela ansiktet och bryta ihop kan hon nu guida, hjälpa och vägleda andra med sina sminktips.

Skärmavbild 2015-09-07 kl. 10.33.14

Hon kan fortfarande inte öppna sina händer, men hon har lärt sig att kontrollera dem bättre. Hon kan inte klä sig eller fixa håret själv men att kunna lägga sin egen makeupen är hennes sätt att peppa andra att man kan övervinna alla hinder, hon vill visa att hon är en helt vanlig tjej.

Skärmavbild 2015-09-07 kl. 10.35.17

Jordan hittade ett sätt att acceptera sitt handikapp. Hon har lärt sig att se lösningarna i stället för problem och har fått utforska nya vägar i livet. Nu vill hon lära folk att tänka efter innan de skriver negativa kommentarer på internet.

”Det som fick mig att göra den här videon är att folk kommenterade mina händer efter att ha sett filmerna. Folk i sociala medier säger ibland saker utan att tänka efter, det gör ont. Så innan ni skriver en negativ kommentar, tänk på hur det kommer att påverka personen ni skriver till. Var snälla, livet är för kort för att slösas på negativet.”

säger hon.

Sprid den här videon så att fler kan förstå att man kan övervinna alla hinder och är vacker precis som man är.

Källa: Youtube Jordan Bone

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.