My vägde 170 kilo och var beroende av socker. Nu har hon halverat sin vikt och förvandlingen kan alla inspireras av.

My Westerdahl från Lerum hade varit överviktig så länge hon kunde minnas. När My var som störst, var hon 162 centimeter lång och vägde 170 kilo. Det var så illa att läkarna sa att hon skulle dö om den extrema övervikten fortsatte. – Jag kunde inte knyta mina egna skor, jag kunde inte ha bilbälte på mig, hela livet är begränsat när man är så stor, säger hon till Expressen.

My bestämde sig då för att börja med LCHF och på ett år tappade hon otroliga 40 kilo. I går (söndag) hade My nått sitt mål med att halvera sin vikt och på vågen står det nu 85 kilo. Resan var lång och det tog fem år, men hon klarade det och är nu riktigt stolt.

– Jag har fått inse att jag är sockerberoende och har fått hjälp med det. Det är som alkoholism, det är lätt att falla tillbaka. Jag gifte mig förra året och åt en bit bröllopstårta, sen åt jag socker i mängder i flera månader. Då gick jag upp 20 kilo. Sockerberoende är verkligen allvarligt, man kan inte hejda sig, säger hon till Expressen.

My berättar för Expressen att hon hade flera återfall, men att hon hela tiden kämpade sig tillbaka in på rätt väg med en sund kost och träning. Nu planerar hon att fortsätta sin viktresa, men innan dess ska hon fira sin vikthalvering.
– Jag har bjudit in mina kompisar till en halveringsfest, skrattar hon. Det bästa är att jag gjort det helt själv, utan någon operation.