Nu hjälper vi Mattias att hylla busschauffören för hans godhjärtade insats.

Förra veckan var Mattias Canerstam ute och åkte buss i Lund. När han steg av bussen upptäckte han att han blivit av med såväl mobiltelefon, en telefon som dessutom innehöll hans tågbiljett hem. Han tog sig snabbt tillbaka till busshållplats bara för att inse att bussen redan hade åkt iväg och en ny buss stod på platsen. Han fick givetvis panik och visste inte riktigt hur han skulle lösa situationen och kunna ta sig hem. Då mötte han busschauffören Micha Milosavljevic.

Busschauffören Mischa tvekade inte en sekund på att hjälpa Mattias ur den jobbiga situationen.

– Jag kom till Lunds central med bussen och höll på att köra ut när det kom en kille springande. Jag såg direkt att något inte var bra och frågade vad som hänt och han berättade att han tappat telefonen, säger Micha Milosavljevic till Aftonbladet.

Såhär berättar Mattias själv på Facebook om vad som hände sedan.

MISCHA min hjälte!!!!!!

Min tro på mänskligheten fick sig ett uppsving ikväll 🙂
Samtidigt vill jag säga till ”Karma” att det räcker nu!!
Lyckades att glömma min telefon på buss 137 i Lund ikväll (panik)

Har min biljett till tåget hem mm i mobilen så jag kom ingenstans!! Gick tillbaka till hållplatsen men då hade bussen kört. Men nästa 137:a stod där. Fick åka med chauffören och se om vi kunde få tag i föraren till den andra bussen.

Han ringde och jagade men sa att bussen bytt nummer och var på väg till Lomma. Han sa till mig att jag fick åka med honom eftersom hans buss oxå skulle dit…. Jag åkte med!! Ingen lycka so far…

Han sa att min buss skulle vidare mot Malmö men att han slutade efter Lomma.
Inte bara fick jag åka med tillbaka till Lund med honom, DESSUTOM körde han mig hem till dörren & VÄGRADE få bensinpengar eller nån hundring som tack för all hjälp mm….

Mischa min nya vän, TACK från hela mitt hjärta för att det finns människor som DU!!!!!! Hoppas bara att det finns någon mer som du, som t ex kan lämna in min telefon så jag kan få tillbaks den!!!
Men kan inte tacka dig nog MISCHA för vad du gjorde för mig ikväll!!! Önskar dig allt det bästa i livet…. TACK 🙂

Dessvärre har Mattias ännu inte fått tillbaka sin telefon, men han är ändå oerhört tacksam för Mischas hjälp och berättar att flera imponeras av busschaufförens stora hjärta när Mattias berättar historien.

– Alla som hört om det hyllar honom och håller med mig om att det behövs fler som han i samhället, säger Mattias Canerstam.

Mischa själv menar att det var en självklarhet att ställa upp.

– Det känns bra, men det som känns bäst för mig är att jag har gjort en god gärning. Det är min skyldighet som människa att göra en god gärning, säger han till Aftonbladet.

MISCHA min hjälte!!!!!!Min tro på mänskligheten fick sig ett uppsving ikväll :)Samtidigt vill jag säga till ”Karma”…

Publicerat av Mattias Canerstam den 22 februari 2016

Och det är bara att hålla med – vi behöver fler som Mischa. Du får gärna dela det här vidare om du håller med!