Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Okända friidrottarna stoppade rånaren. Nu efterlyser Susanne sina hjältar.

Susanne Parksjö från Eskilstuna var ute på en pubrunda med en vän när hennes väska plötsligt försvann. Hon förstod att någon hade tagit den och sprang ut på gatan för att se om hon kunde se något. Där försvann en man runt hörnet – med hennes väska i handen.

Susanne rusade efter mannen och började skrika efter hjälp, och då kom en grupp unga killar som deltagit i friidrotts-EM i Eskilstuna springandes.

– De skrek och sprang efter. Jag ropade till dem att de skulle ta honom. Han hade inte en chans mot de här killarna, berättar hon för Expressen.

Friidrottskillarna hann snart ifatt tjuven och brottade ner honom. Susanne fick tillbaka sin väska och även sin mobiltelefon som mannen stoppat på sig.

När hon fått tillbaka sina ägodelar släppte killarna mannen som försvann från platsen. Han är fortfarande på fri fot och idag ångrar Susanne att de inte höll kvar honom tills polisen kom. Hon skulle även vilja tack killarna som hjälpte henne. Efter händelsen hann hon bara krama och tacka en av dem.

Hon har varit i kontakt med projektledaren för Junior EM i friidrott på Eskilstuna Kommun och hoppas på så sätt kunna hitta de unga hjältarna så hon kan tacka dem mer ordentligt.

– Jag är tacksam för de här friidrottarna, de är mina hjältar, säger Susanne till Expressen.

Jag är så glad att det finns hjältar där ute! Hoppas Susanne får tag på dem, de förtjänar verkligen ett pris!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...