Polisen hjälper pojken som tvingats tejpa sina trasiga skor på ett alldeles underbart sätt.

Det är inte sällan så att vi har fullt upp med vårt eget på dagarna. Kanske är våra hjärnor ockuperade med tankar på jobbet, familjen eller andra saker och i och med detta är det inte ovanligt att vi missar saker runt omkring oss. Som till exempel att uppmärksamma en medmänniska som inte mår bra eller som på annat sätt lider. Tar vi oss bara tiden att titta runt omkring oss kan vi få syn på saker som vi annars inte sätt och kanske sträcka ut en hand till en människa som behöver hjälp. Det är just därför jag vill dela den här historien om en polis med er. För han gjorde just detta – öppnade ögonen och såg någon som behövde en hjälpande hand.

Polismannen Sebastian Goldman Hueytown-polisen i Alabama var en regnig dag ute för att handla i sin lokala matbutik i staden där han bor. När han var klar med sina inköp fick han hjälp med att bära ut sina varor till bilen av en 19-årig pojke som arbetade i butiken.

Medan de var ut kassarna fick Sebastian syn på pojken skor. Skorna var fulla av hål och den unge mannen hade gjort sitt bästa för att tejpa igen de värsta skadorna.

Bildkälla: Love What Matters (Facebook)

Många hade säkert tyckts synd om pojken men inte gjort något mer än att skänka honom en tanke – men inte polismannen Sebastian Goldman.

Bildkälla: Love What Matters (Facebook)

”Jag tittade på honom och sa ’varför har du tejpat skorna? Är det något alla ungdomar gör? Är det mode?’” berättar Sebastian för ABC.

Pojken berättade då att skorna hade gått sönder medan han arbetade och han hade tejpat dom så att de skulle hålla ihop till det att han skulle få sin nästa lön då han inte hade råd med nya skor.

Sebastian tackade för hjälpen och gick därifrån men kunde inte sluta tänka på den unge mannen. Då regnet öste ner insåg han att killen skulle bli dyngsur om fötterna och det var då han bestämde sig för att göra något åt saken.

Sagt och gjort, han körde direkt till en skoaffär, köpte ett par nya skor och återvänder sedan till butiken och överlämnade skorna till 19-åringen.

”Han sa ’vad blir jag skyldig dig?’ och jag bad honom bara att skicka tjänsten vidare.”

Och det råder ingen tvekan om att polismannens godhjärtade insats var uppskattad. På Facebook har hans handling uppmärksammats av ”Love What Matters” och där har inlägget gillats av över 10 000 personer. Jag förstår sannerligen varför, för ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Om du precis som jag vill hylla den här polisen för sin medmänsklighet trycker du bara på dela här under så att fler kan läsa denna solskenshistoria.