Polisen kärleksbombades för sitt ovärderliga arbete..

Den senaste tiden har polisen i Borlänge utsatts stenkastning och har upprepade gånger fått handskas med bränder i området Tjärna ängar i staden. Dessutom tvingades matbutiken Hemköp i området stänga här om dagen på grund av stenkastning och skadegörelse på personalens bilar. Med anledning av detta möttes personalen i butiken tidigare i veckan av uppsatta kärleksbudskap i entrén. Och idag var det polisens tur.

När polisen i Borlänge kom till jobbet i morse möttes de av något de nog inte riktigt väntat sig. För att visa sin uppskattning för polisens jobb i området Tjärna ängar hade hjärtan och kärlekshälsningar satts upp i entrén till polishuset, rapporterar DT.se.

På lapparna stod bland annat ”Ni ger oss trygghet i samhället. Vi är extremt tacksamma över det!” och ”Vi vill passa på att tacka er för den fina insats ni gör för samhället!”.

– Det är inte så ofta man möts av sånt här när man kommer till jobbet. Jag har inte varit med om det tidigare här i Borlänge i alla fall. Det var lite ovanligt, men väldigt roligt och glädjande, säger kommunpolisen Erik Gatu till tidningen.

Såväl Erik som kollegorna var mycket glada över budskapet och för Aftonbladet utvecklar han resonemanget.

– Det är någon som tycker att polisen gör ett bra arbete. Jag vet att det finns många som tycker det, men det här blev väldigt konkret. Det var inta bara hjärtan på dörren, det var hjärta bakom också, säger Erik Gatu.

Bakom ”kärleksbombningen” stod Liberala ungdomsförbundet (LUF) i Dalarna.

– Vi gjorde det här för att vi ville visa vår tacksamhet för den insats polisen gjort de senaste dagarna. Och rent allmänt också, känner vi att polisen får alldeles för lite uppmärksamhet för jobbet de gör, säger Julia Hållberg, LUF-ordförande i Dalarna till DT.se.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: