Polisen låtsades vara rullstolsburen för att avslöja rånarna. Men det han fick se i stället ger mig hopp om mänskligheten.

Flera rullstolsbundna personer i kanadensiska Vancouver hade blivit utsatta för rån nyligen och i ett försök att ta fast rånarna gick en polis undercover. Mark Horsley låtsades vara rullstolsbunden och hoppades att rånarna skulle hitta honom och avslöja sig. Men det gick inte riktigt som han hade tänkt sig.

Inte en enda människa utnyttjade hans svaghet, tvärtom mötte han vänliga människor som ville hjälpa honom. En man frågade om han fick be för Mark, och en kvinna i rullstol satte sig intill och berättade om sitt liv.

Mark hade en dollarsedel utstickande ur fickan som skulle vara ett lätt byte för rånarna. Men en främmande man kom fram och stängde fickan, så att ingen skulle få för sig att stjäla pengarna.

Allt fångades på film via övervakningskameror och Vancouverpolisen la senare upp klippet på Youtube. 

– Inte en enda person utnyttjade min svaghet. Den omsorg och den medmänsklighet som alla visade mig var inspirerande, berättar Mark Horsley i videon. 

Jag blir så glad av att se det här. Det är skönt att veta att de allra flesta är snälla och vänliga medmänniskor. Hoppas att de får fast rånarna på något annat sätt!

Du kan se filmen här nedan.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.