Polisen missar sin väns begravning när han får en underbar lapp av en liten flickan.

Poliserna i Des Moines i den amerikanska delstaten Iowa hade nyligen förlorat en av sina kollegor som dött under tjänstgöring. När det nu var dags för begravning samlades kollegorna för att säga farväl av sin vän. Men polismannen Don Franck kunde dessvärre inte närvara. Han var tvungen att jobba under begravningen och var givetvis nedstämd över att inte få säga farväl till sin vän och kollega. Medan han patrullerade gatorna och tänkte på sin vän kom plötsligt en liten flicka springande mot honom.

Den lilla flickan, som polismannen uppskattar var ungefär 12 år gammal, rusade fram till honom och sträckte över en lapp. Hon sa sedan ”Jag är ledsen för din förlust, polisers liv är viktiga” och rusade vidare.

Något tagen av det som precis hade hänt vecklade han sedan ut lappen för att läsa vad den lilla flickan hade skrivit. Där stod:

”Kära poliskonstapel,

Jag vill tacka dig för din tjänstgöring och allt du gör för oss. Ditt liv är viktigt för mig. Tack för att du stiger upp för att serva och skydda Iowa, oavsett vad.”

Don blev alldeles rörd av flickans fina ord och bär sedan den dagen alltid med sig lappen i sin ficka som en ständig påminnelse om att det jobb han gör uppskattas av stadens unga invånare.

Se mer i nyhetsinslaget här under:

Klicka gärna på dela här under för att hjälpa till att hylla alla poliser för det viktiga jobb de utför varje dag!