Polisernas inlägg om den vingliga lilla bilföraren får hela nätet att dra på smilbanden.

När poliserna Roy och Christina vid polisen i Östra Skaraborg var ute och kontrollerade trafikanternas nykterhet fick de plötsligt syn på en vit bil som körde lite vingligt på en landsväg. Bilen körde i riktning mot poliserna men när den upptäckte polisbilen vände den tvärt och satte av i motsatt riktning. Poliserna tog genast upp jakten och kom snabbt ikapp bilen. Och det som hände sedan har på bara några timmar fått tusentals svenskar att dra på smilbanden ordentligt. Läs hela den fartfyllda historien här under!

Såhär berättar poliserna själva på Facebook:

Det var ett helt vanligt dagspass. Efter en nykterhetskontroll i Tidan bestämde sig min kollega och jag för att ta en patrulleringsrunda på landsbygden.

Plötslig fick kollegan syn på en vit bil som framfördes lite ryckigt. Fordonet körde på en grusväg som lite längre fram anslöt till den asfalterade väg som vi körde på. Bilen kom i riktning mot oss. Både jag och kollegan fick ”känslan”. Detta fordon måste kontrolleras!

På långt håll kunde vi identifiera att en kille körde fordonet. Vi såg han och han såg definitivt oss. För med en sladd tvärvände fordonet och med en rivstart satte den iväg, med full fart ifrån oss. Vi hängde på!

Efter ett kortare förföljande blev det stopp.

Efter många medvetna avsteg från den grundläggande taktiska förklaringsmodellen tog vi oss snabbt fram till bilen.

Trots att han togs bakom ratten kunde varken min kollega eller jag svära på att det var han som hade kört. Killen saknade körkort och var till en början fåordig, men efter ett en stund pratade han på, om bland annat sin bror. Killen var ingen vi tidigare träffat på i polisiära sammanhang.

Efter ett bra samtal med killen som visade sig vara en trevlig prick, lämnade vi platsen utan att någon åtgärd vidtogs. (Killens släkting passade på att föreviga händelsen och denna fina bild skickades sedan till oss.)

//Roy och Christin

Dela gärna den här urgulliga berättelsen vidare så att fler kan få sig ett gott skratt!

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: