Skolan fick ett speciellt brev på posten. Nu sprids den oväntade ursäkten på nätet.

Det kom ett oväntat brev till Tastavedens skola i Stavanger i förra veckan. Avsändaren? En före detta tjuv med väldigt dåligt samvete. I brevet låg nämligen 1000 kronor och en handskriven lapp. – Jag har aldrig upplevt något liknande, säger rektor Finn Lea till Dagbladet.  

Så här står det på den handskrivna lappen:
”Hej, när jag var yngre gick jag här på Tastaveden. Jag och en kompis stal pengar från cafeterian när vi jobbade där. Jag stal runt 600-800 kronor. Här är en tusenlapp. Jag har dåligt samvete nu. Hoppas ni kan förlåta mig”.
Hur länge sedan stölderna skulle ha skett framgår inte. Men rektor Finn Lea har inga problem med att förlåta den ångerfulla tjuven.
– Om man gjort något sånt här som ung och oerfaren, är det väldigt bra att man försöker göra rätt för sig. Det är väldigt rörande. Jag är på ett sätt lite stolt också, säger han till Dagbladet.
Lea säger också att man skolan inte hade märkt att det fattades pengar i kassan. Det oväntade tillskottet går nu till elevrådet.
– Vi tycker det är bäst att använda pengarna till något positivt för eleverna, säger han.

Här är bilden på originalbrevet:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Da de ansatte på Tastaveden skole kom tilbake etter ferien, fant de et spesielt brev i posten.

Posted by Dagbladet.no on Friday, August 14, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.