Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Supportrarnas fina gest: Bjuder ensamkommande flyktingar på fotboll.

Allsvenska fotbollslaget IFK Norrköpings supportrar vill att alla ska ha möjlighet att ta del av fotbollens förenande kraft. Därför har Peking Ultras startat en insamling som ska bjuda ensamkommande flyktingar på fotbollsmatcher. ”Vi är en brokig skara människor som kommit varandra nära genom en sak: att gå på fotboll. Så ser det ut. Fotbollen är något som förbrödrar. Fotbollen är och ska alltid vara en plats man kan komma till oavsett hur man ser ut eller vem man ligger med. Fotbollen ska vara öppen för alla. Alla har dock inte möjlighet att lägga pengar på att gå på fotboll och det är därför vi i Peking Ultras drar igång Biljetthjälpen.”

Idén har funnits ett tag och i förra veckan testades den när Norrköping spelade mot Helsingborg. De tog kontakt med ett HVB-hem och erbjöd biljetter till de som ville gå. De skriver att intresset var så stort att de nu satsar vidare.

Här är inlägget i sin helhet.

BILJETTHJÄLPEN!

Fotboll och IFK Norrköping är en stor del av våra liv. Vi åker på match efter match land och rike…

Posted by Peking Ultras on den 31 augusti 2015

Bildkälla: Facebook.

Sport som förenande kraft är fantastisk att se, och jag hoppas verkligen att deras givmildhet smittar av sig och inspirerar andra.

Publicerad av Sportbibeln, gilla gärna

 

Läs mer om...