Tjejen fick en panikattack på Liseberg. Nu hyllar Caroline personalen för deras fina hjälp.

Caroline Svensson är kontaktperson åt en tjej som lider av problem med ångest. Vid ett besök på nöjesparken Liseberg i Göteborg i torsdags drabbades tjejen av en panikattack när hon skulle åka åkattraktionen AtmosFear. Tjejen fick nämligen inte till det med säkerhetsanordningen och tog därför ett steg åt sidan. Och det var då en kille ur personalen som jobbade vid åkattraktionen tog ett steg fram till henne. Och han nöjde sig inte med att bara kolla hur hon mådde. I stället tog han sig tiden att prata och lugna henne samt förklarade noga hur säkerhetsanordningen fungerar.

– I vanliga fall är hon väldigt rädd och känner sig ofta osedd. Han förstod och var villig att ge henne tid och förklara för henne, det gjorde henne väldigt stärkt, berättar Caroline Svensson för Aftonbladet.

Efter händelsen bestämde sig Caroline för att hon ville lyfta och hylla killen för att han tog sig tid att hjälpa och trösta. På Facebook skrev hon en text till Liseberg och det inlägget tog fart direkt. I skrivande stund har över 21 000 personer gillat det hon skriver. Läs hela hennes inlägg här under!

Såhär skriver Caroline på Facebook:

Hej!

Jag jobbar som kontaktperson åt en tjej som nyligen varit på er nöjespark med sin klass. Den här fantastiska tjejen har lite problem med ångest.

Under sin dag på er nöjespark fick hon en ångest/panik attack när hon skulle åka en av era karuseller, pga att hon inte fick rätt med säkerhetsanordningen. Hon gick till sidan. Killen som gick runt och kollade om alla var säkrade hade då, istället bara för att be henne gå av karusellen, ställt sig med henne. Han förklarade om hur säkerhetsanordningen fungerar, varför man har den och hjälpte henne att lugna ner sig. Till slut, tack vare denne killen, åkte hon karusellen.

Jag har vid många tillfällen i mitt arbete med människor varit med om personer som TOTALT ignorerar andra som visar tydligt att dom inte mår bra, av olika skäl. Den här tjejen visar tydligt att hon har panik och den här killen tar sig tid att prata med henne! Det kanske inte låter som en stor sak, men för henne är det guldvärt!

Jag vill tacka den här killen och ge en stor eloge till Lisseberg! Du som gjorde detta för min underbara vän, så vill jag att du ska veta att du fått henne att växa. Du får henne att känna sig sedd. Du har fått henne att förstå att de finns människor som bryr sig. Hon känner nu att vågar mer, utan att vara rädd för att få sina attacker, för där kanske finns någon som du. Tack! Så mkt kärlek till dig!

Klicka gärna på DELA här under om du också vill hjälpa till att hylla den här killen för hans insats!