Tjejen ville ta sitt liv, men när hon ser vad servitrisen klottrat på kaffemuggen förändras allt.

Vi har nog alla haft de där riktigt, riktigt dåliga dagarna. Men då finns det nästan alltid någon, eller något, som kan muntra upp oss och vända på hela dagen. För Bekah Georgy var det extra illa. Hon var nästan på ruinens brant när ett enda litet ord från en främling förändrade allt. Detta är en gripande historia som visar hur en liten gest kan ha större betydelse än vi någonsin kan ana.

Bekah Georgy kommer från Salem i New Hampshire, USA. Det är lätt att tro att hon är en helt vanlig och glad tjej, som tycker om hundar, balett och att tillbringa tid med nära och kära. Men hon har mått dåligt och kämpat med anorexia under stora delar av sitt unga liv.

Bildkälla

1958056_632447480172539_899980319_n

En dag kändes allt extra hopplöst för Bekah Georgy. Hon klarade knappt av att dricka kaffe. Men ett enda ord från en barista på Starbucks förändrade hennes liv. I höstas delade hon med sig av sin historia på sajten The Mighty. Så här skriver hon:

”Kära barista,
Du kände inte mig och du kände inte till min historia. Men viktigast av allt, du visste förmodligen inte att det simpla ordet ”le” på min beställning skulle förändra min dag till det bättre. När du ser på mig tror du kanske att jag är lycklig, bubblig, utåtriktad och full av liv. Men du ser inte hela mig. Du kan inte veta att bakom detta putsade leende finns en tjej som har gått sönder och gått i bitar. Du kan inte veta att den här tjejen har så mycket självförakt att hon har svält sig själv över halva sitt unga liv. Eller att hon har försökt ta livet av sig fem gånger. Jag gissar att du inte visste att de senaste veckorna, och särskilt den där dagen, hade varit extremt svåra. Du gjorde bara ditt jobb, omedveten om att ett litet skrivet ord på min dryck skulle förändra min dag och möjligtvis mitt liv.”

Bildkälla

1549336_627903323960288_763419037_n

”Kanske skrev du ”le” på min dryck för att du såg min matsond. Eller kanske du kunde se bortom mitt fejkade leende för att du har varit där jag är. Hur som helst är jag tacksam. Du hade inte behövt göra min beställning speciell. Du kunde ha behandlar mig som vilken kund som helst. Men du tog en extra sekund för att addera lite positivitet till ett liv som har varit fyllt av så mycket negativitet på sistone.”

Bildkälla

Screen-Shot-2015-10-20-at-9.07.42-AM

”Du förstår, min dag bestod av ett hemskt läkarbesök och ett hemskt terapisamtal. Jag var fylld av hopplöshet, och mina självmordstankar hade blivit värre. När min anorexia är illa är kaffe ibland det enda jag kan dricka. Men jag var rädd att konsumera till och med kaffe den dagen. Om jag inte hade tagit den där koppen, hade jag kunnat skada mig själv den natten. När jag läste det där ordet, kunde jag inte låta bli att le, bokstavligen.

En simpel gärning av godhet kan betyda allt för någon. Det kan ge hopp åt de hopplösa. Nu vill jag föra det hör hoppet vidare. Så barista, tack. Tack för att du vände min dag.”

Bildkälla

11222891_859915454092406_7377308820052175252_n

Tänk att ett litet ord verkligen kan ha den inverkan. Ibland är det de små gesterna som spelar störst roll för andra människor. Dela gärna om du också tycker att detta är en fantastisk historia.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: