Undersköterskan Jenny prisas av Leif Mannerström – lagar Sveriges bästa äldremat


Foto: Facebook/Wikimedia.

Jenny Christoffersson Jönsson, 43, lagar Sveriges bästa äldremat. Det står klart efter en gala där hon nyligen vann pris av White Guide Senior – och fick motta diplomet på scenen av stjärnkocken Leif Mannerström.

Nu ska hon ordna en galamiddag på äldreboendet, skriver tidningen Allas.

Undersköterskan Jessica brinner för att laga hemlagad och god mat som dessutom är vacker att titta på.

Nu har hon prisats för sina insatser på äldreboendet Hylliehemmet i Malmö.

Posted by Jenny Christoffersson Jönsson on Thursday, September 21, 2017

Jenny prisas för att hon trots begränsat med tid och budget lagar middagar och desserter med massor av kreativitet – och sätter extra guldkant på tillvaron för de boende.

Posted by Jenny Christoffersson Jönsson on Friday, August 18, 2017

Nu har hon jobbat på äldreboendet i sju år och ständigt höjt ribban för vilken mat som serveras. Samtidigt startade hon Facebook-gruppen ”Hemlagat och gott till mina äldre”, där man kan se många av hennes och andras mat från äldreboenden runtom i landet. Jenny får ofta positiva kommentarer från de äldre, och nu även från Leif Mannerström.

Förra veckan fick hon nämligen motta priset ”Årets stjärna” på White Guides gala i Göteborg. Motiveringen lyder ”för att du skänker lycka åt dina seniorer med fantastiska matkreationer, men också för din strävan att via sociala medier lysa upp gastronomins mest undanskymda hörn”.

– Mannerström var precis lika gullig och trevlig som jag hade föreställt mig. Jag fick till och med en puss på handen, säger hon till Allas.

För prispengarna på 10 000 kronor planerar hon bland annat att ordna en galamiddag åt de äldre.

– De har alltid stöttat mig, så det här är deras pengar också. Det blir trerättersmiddag för alla avdelningar. Alla ska få vara med, det räcker pengarna till om jag handlar allt själv.

Posted by Jenny Christoffersson Jönsson on Friday, September 22, 2017

DELA vidare för att hylla denna vardagshjälte som gör livet lite bättre för alla äldre!