Världens tyngsta kvinna har inte lämnat huset på 25 år – nu har hon äntligen fått hjälp

En 36-årig kvinna från Egypten, Eman Ahmed Adb El Aty tros vara den tjockaste kvinnan i världen. Den tidigare 500 kilo tunga kvinnan ska inte ha kunnat lämna sitt hem på 25 år.

Nu har hon äntligen fått hjälp.

För att kunna transportera henne till sjukhus behövde man först riva hennes väggar och lyfta henne med lyftkran till en lastbil.

Hon kördes sedan till ett fraktflygplan som kunde flyga henne till Indien där behandlingen skulle äga rum.

Hennes extrema vikt beror inte bara på att Eman ätit alldeles för mycket, säger läkaren Muffazal Lakdawala som är ansvarig för henne, han tror också att hon lider av lymfödem, som gör att vätska samlas i hennes vävnader.

Hon ska även tidigare ha diagnostiserats med Elefantiasis som gör att hennes kroppsdelar blir oproportionerlig stora.

Läkare satte Eman på en strikt diet á 1200 kalorier per dag, vilket gjorde att hon snabbt gick ner 95 kilo som krävdes för att kunna genomföra en gastric bypass, en operation som förminskar magsäcken.

Trots extremt höga risker gick operationen bra och Eman återhämtar sig som förväntat. Förutom att hjälpa Eman med sin vikt, vill de gå till botten med de andra hälsoproblem hon lider av som också tror ligga till grund för hennes extrema vikt.

Läkarna som behandlar Eman hoppas få bukt med alla problem så snart som möjligt så att hon ska kunna flyga hem till Egypten så snart som möjligt.

Här kan du se ett inslag om Eman:

Vilken tur att Eman äntligen har fått hjälp. Dela gärna denna histora för att önska henne lycka till i framtiden!