11 bilder som kommer få dina vänner att börja spela golf

Golfare eller inte – efter att ha sett de här bilderna kommer du vilja köpa ett golfset och packa resväskan genast. I Dominikanska Republiken är golfbanorna något utöver det vanliga.

I samarbete med Dominikanska

Dominikanska Republiken har ett flertal gånger prisats för sina golfbanor och utsetts till ett av Karibiens – och världens – bästa golfresmål. Bakom de över 25 hyllade banorna ligger några av världens främsta designers.

Efter att ha sett de här bilderna är det lätt att förstå hyllningarna av banorna i världsklass.

Corales

Golf1
Go Dominican Republic

Sedan 40-talet har man spelat golf på ön, men det var först på 70-talet som intresset hos den stora massan väcktes. På bilden ser du 18-håls banan Corales, som är en ganska ny bana. År 2010 öppnades banan, som har designats av Tom Fazio, för allmänheten.

Tom Fazio har designat över 120 golfbanor och ingen annan levande bandesigner har lika många utmärkelser på Golf Digests lista ”America’s 100 greatest golf courses”.

Teeth of the Dog

Golf2
Go Dominican Republic

Teeth of the Dog är kanske den mest berömda banan i Dominikanska Republiken. Banan skapades av legendaren Pete Dye som gjorde en fantastisk upptäckt: Tre vackra bukter vid kustlinjen. Och det fantastiska med bukterna var att de mätte 450, 380 och 200 yards och var därmed som gjorda för en golfbana.

Sugen på att förlänga golfsäsongen? Då har Dominikanska Republiken mycket att erbjuda. (Annons från Go Dominican Republic).

La Cana

Golf3
Go Dominican Republic

La Cana är också en golfbana designad av Pete Dye. Med sina 27 hål har man på 14 av dem utsikt mot det kristallklara vattnet. Att det är vackert där säger sig självt, och dålig golf lär det inte heller vara.

Punta Espada

Golf4
Go Dominican Republic

Punta Espada är en bana som får vem som helst att anmäla sig som frivillig caddy. Tänk bara att få gå längs de där vackra gröna slätterna!

Banan är designad av berömda Jack Nicklaus och trots banans ganska unga ålder (invigdes år 2006) har den rankats till Karibiens och Mexikos bästa golfbana. Sett till hela världen placerar sig banan på en 76:e plats, vilket inte heller är illa.

På den här golfresan är det inte ett problem att lura med sig en caddy. Här kan du läsa mer om de oändliga golfmöjligheterna i Dominikanska Republiken. (Annons från Go Dominican Republic).

Playa Grande

Golf5
Go Dominican Republic

Ännu en prisad dominikansk golfbana. Playa Grande är ursprungligen skapad av arkitekten Robert Trent Jones Sr., men renoverades så sent som förra året av hans son Rees Jones. Det är inte på alla ställen du kan spela golf vid sådana här klippor och vid öppna havet!

Och förutom de här 5 banorna finns ju 20 minst lika fantastiska till. Därför slänger vi in några bonusbilder:

Golf6
Go Dominican Republic

Man vet att det handlar om banor av kvalitet när alla skapare är legendariska arkitekter. Dominikanska Republiken är himmelriket på jorden för alla golfälskare. (Annons från Go Dominican Republic).

Golf7
Go Dominican Republic
Golf8
Go Dominican Republic
Golf9
Go Dominican Republic
Golf10
Go Dominican Republic

Drömmer du också om en golfsemester i vinter? Dela gärna vidare artikeln!