Hunden Frasses otroliga viktresa – gick ner 14 kilo på bara ett år

SPONSRAT: Frasse hade tidigare varit en väldigt pigg och glad hund. Så när han inte längre visade samma livslust blev hans ägare Ingela Sandström riktigt orolig.

– Det var svårt att tro att han skulle kunna klara sommaren, berättar matte Ingela Sandström.

Lider din hund eller katt också av övervikt? Nu är anmälan till årets viktigaste tävling öppen. Klicka här för att komma direkt till anmälan – så har du chansen att vinna ett års foderförbrukning. (Annons från Royal Canin)

royal

Retrievern hade fått allt svårare att gå långa promenader och den gamla glada Frasse gick knappt att känna igen.

– Eftersom vi så snabbt såg den här positiva förändringen hos honom blev det lättare att hålla sig till rätt mängd mat och undvika belöningar i form av godis, berättar Ingela Sandström.

Efter ett par månader hade Frasse gått ner nästan 5 kilo och promenaderna blev allt längre igen.

Strax efter det fick Ingela höra talas om tävlingen Viktresan och fick hjälp av My Thulin att anmäla henne och Frasse. Och det var här Frasses otroliga resa började på allvar.

My Thulin som arbetar på Djursjukhuset föreslog att de skulle testa ett dietfoder från Royal Canin för att se om det kunde ha rätt effekt. Och det var tydligt att metoden fungerade – redan efter två veckor hade Frasse gått ner över ett kilo.

Efter besök hos Djursjukhuset i Lund stod det helt klart att Frasses symptom hängde ihop med hans övervikt. Hans leder var överbelastade, han var trött och hade liggsår – vanliga symptom på just övervikt.

frasse_fore_efter
© Royal Canin

Nu är Frasse 11 år gammal och har till Ingelas glädje börjat springa igen. Hon berättar att de lagt till extra promenader som en del av den dagliga rutinen och att det numera inte är några problem att vara ute en hel timme.

– Det kanske inte alltid är så lätt när katten eller hunden tittar på en med bedjande blick, men då får man komma ihåg att ett djur aldrig kan ta ansvar för sin egen hälsa. Det måste du som djurägare göra, förklarar My Thulin.

My har varit ett stort stöd under hela resan och hjälpt dem att ge Frasse rätt mängd foder. Hon berättar att hon ofta träffar katt- och hundägare som verkligen vill hjälpa sina djur att gå ner i vikt men inte lyckas. En av de vanligaste anledningarna är att de gärna ger dem godis och för mycket mat.  

Lider din hund eller katt också av övervikt? Nu är anmälan till årets viktigaste tävling öppen.

Klicka här för att komma direkt till anmälan – så har du chansen att vinna ett års foderförbrukning. (Annons från Royal Canin)