Nu tågar tusentals svenskar med sina barnvagnar. När jag inser varför är det så självklart.

Osäkra aborter är ett stort skäl till mödradödligheten i världen som få talar om. Du kan själv vara med och göra skillnad, genom att antingen gå med i en planerad marsch eller att anordna en egen marsch med hjälp av RFSU som då bidrar med allt som behövs.
(Annons från RFSU) Här kan du läsa mer om Barnvagnsmarschen och hur du engagerar dig.

På grund av bristande sexualupplysning, preventivmedel, säkra aborter och mödrahälsovård dör en kvinna varannan minut – och totalt handlar det om 303 000 liv varje år. De som drabbas allra hårdast är unga, fattiga eller de som är på flykt undan krig eller naturkatastrofer.

Sedan år 2010 arrangerar RFSU varje år Barnvagnsmarschen i kampen mot mödradödlighet, då de menar att det behövs många och envisa personer för att förändra situationen och få världens ledare att prioritera kvinnors rättigheter.

I år är det lördagen den 5 mars som gäller runt om i Sverige och RFSU bidrar med både marknadsföringsmaterial, regnskydd och lathundar för hur man fixar en marsch.

Du bestämmer själv hur mycket tid du lägger ned – det viktiga är du står upp för din mamma, dotter, syster och alla kvinnors rätt att överleva sin graviditet. Lägg lördagen den 5 mars på minnet och samla dina vänner och bekanta för att marschera tillsammans med RFSU.
(Annons från RFSU) Här kan du läsa mer om Barnvagnsmarschen och hur du engagerar dig.

Du kan också visa ditt stöd genom att gilla Barnvagnsmarschen på Facebook.

Exit mobile version