Så får du alla gäster att känna sig inkluderade på middagen

Så får du alla gäster att känna sig inkluderade på middagen

SPONSRAT. Trenden med alkoholfritt vin fortsätter att hålla i sig och nu är utbudet större än någonsin. Borta är dagarna då den som inte vill dricka alkohol på en middag endast blir erbjuden läsk eller vatten.
– 
Jag tror det är viktigt, speciellt för svenskar, att inte behöva känna sig exkluderade, så de vill fortfarande kunna ha ett vinglas i handen, säger Richard Doumani, Brand Ambassador på Jacob’s Creek.


I takt med att svenskarna väljer en mer hälsosam livsstil och utbudet av alkoholfria alternativ har ökat har det skett en förändring.
– Nuförtiden förväntar sig gäster och restaurangbesökare att det ska finnas ett alkoholfritt alternativ till middagen. I andra länder väljer man oftare läsk, men svenskarna förväntar sig annat, säger Richard Doumani, Brand Ambassador på Jacob’s Creek.

Genom att ha ett alkoholfritt vin hemma så är det aldrig någon som behöver känna sig exkluderad när det är dags för att skåla under en riktigt god middag.
– Det ska vara något som ser ut som vin, doftar som vin och smakar som vin men är utan är alkohol, säger Richard Doumani.

Att ha ett alkoholfritt vin hemma när gästerna kommer är oftast väldigt uppskattat.

Som svar på den alkoholfria trenden började det klassiska vinhuset Jacob’s Creek att ta fram sitt vin i Unvined-serien.
– För oss blev det en stor möjlighet att kunna erbjuda en intressant och smakrik alkoholfri produkt. Det var också viktigt för Jacob’s Creek att vara på samma våglängd som det svenska folket, säger Richard Doumani.

Se till att inte missa de senaste trenderna. Anmäl dig till Pernod Ricard Swedens nyhetsbrev. Klicka här.

Vinerna i Unvined-serien produceras med högkvalitativa druvor precis som Jacob’s Creeks andra vin. Men genom att använda centrifugalkraft pressas alkoholen ur vinet.
– När du tar ut alkoholen från vinet så tar du ut en av de största faktorerna av vad vin faktiskt är. Så då behöver du stoppa in något annat. Vi behåller en del ojäst druvsaft som vi sedan stoppar tillbaka i det färdiga alkoholfria vinet. Det ger det en fyllighet och det finns kvar en liten del socker, säger Richard Doumani.

Jacob´s Creek Unvined görs med högkvalitativa druvor.

Jacob’s Creeks Unvined finns som Shiraz, Riesling och rosé och passar perfekt att dricka till middagen.
– De vanliga reglerna för hur vi matchar vin och mat gäller även för Jacob’s Creeks alkoholfria viner. Den röda shirazen passar bra till kött, till exempel biff Rydberg, eller till en ostbricka. Riesling och rosén passar bra med fisk- och skaldjur och stark mat, säger Richard Doumani, och fortsätter:
– Svensk mat är i huvudsak fet, salt och syrlig. Du kan servera krämiga rätter med mycket smör och vinerna i Unvined-serien kommer att passa perfekt till det, säger Richard Doumani.

Läs mer om Unvined och anmäl dig till Pernod Ricards nyhetsbrev för att inte missa det senaste. Klicka här.

Jacob’s Creeks Unvined finns som Shiraz, Riesling och rosé. Unvined har 100 % smak – 0,5 procent alkohol.