Trenden: Allt fler köper alkoholmätare.

Trenden: Allt fler köper alkoholmätare.

En positiv trend kan skönjas i Sverige. Allt fler väljer nämligen att säkra upp med en alkoholmätare. – Framförallt är det första EU-godkända alkomätaren för privatpersoner i Sverige, AM 800, som säljer riktigt bra hos oss, säger Joakim Berglin, marknadschef hos Scandtest.

Här hittar du Sveriges första godkända alkomätare enligt nya Europa standarden – AM-800 för endast 1 595 kronor.
JUST NU: 20 procent rabatt! Gäller under begränsad tid.

Bara de tre senaste åren har det sålts över 700 000 mätare i Sverige. Ett positivt besked då det i dag genomförs över 500 onyktra färder varje timme.

Hos Scandtest har man märkt en ordentlig uppgång den senaste tiden och det är framförallt den första EU-godkända alkoholmätaren AM 800 som säljer bäst.
– Den är väldigt prisvärd, säljs med prisgaranti och garanterar ett säkert resultat. I dag behöver man inte betala 3 000 kronor för att känna sig säker på resultatet, förklarar Joakim Berglin, marknadschef hos Scandtest.

Dock kvarstår ett problem som både Joakim, men även Tomas Jonsson på MHF (Motorförarnas Helnykterhetsförbund) vill belysa – var tredje alkoholmätare är för dålig. Det är enligt en undersökning genomförd av MHF tillsammans med NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) som visade de skrämmande siffrorna.

Det innebär att det kan vara runt 233 000 farliga mätare sålda, bara de tre senaste åren. Just därför har EU tagit fram en ny standard – EN-standarden* – för att stoppa försäljningen av de undermåliga mätarna.

Tyvärr är det inget krav i dag på att en mätare ska hålla vad den lovar, utan det är helt upp till konsumenten själv att välja en säker alkoholmätare. Av den anledningen säljer just nu Scandtest sin mätare, AM 800, med 20 procent rabatt för endast 1 595 kronor.
– Allt fler tar sitt ansvar i dag och detta är ett sätt för oss att bidra. Genom att erbjuda en väldigt prisvärd och säker mätare kan man känna sig trygg, förklarar Joakim.

Tomas Jonsson på MHF välkomnar den nya standarden och förklarar att om man ska köpa en alkoholmätare bör den vara godkänd enligt nya EU-standarden.
– Vi kommer inte på sikt rekommendera annat i våra konsumentundersökningar än att grundkravet är att mätarna uppfyller den här standarden. Just därför bör man köpa en mätare som AM 800 vilken är godkänd enligt denna, säger Tomas Jonsson på MHF.

Köp nu, betala hela beloppet om två månader.
Här hittar du Sveriges första godkända alkomätare enligt nya Europa standarden – AM-800 för endast 1 595 kronor.
JUST NU: 20 procent rabatt! Gäller under begränsad tid.

*EN-standarden är genomröstad av EU med målet att i framtiden ska alla alkomätare som säljs inom EU vara godkända enligt denna. Detta för att garantera konsumenten ett pålitligt resultat.