Turisten överraskas av den jättelika knölvalen i Dominikanska Republiken – se nu bilderna från mötet

Amerikanska Jodi Frediani kunde knappt tro sina ögon då den enorma valen bestämde sig för att hoppa upp framför hennes kamera. Men bilderna blev fantastiska.

I samarbete med Dominikanska

Dominikanska Republiken är i en helt egen klass när det kommer till undervattenupplevelser. På menyn har de bland annat undervattenmuseum, dykning och snorkling bland med skeppsvrak, korallrev och färggranna fiskar.

Fiskar Dominikanska
Go Dominican Republic

Att dyka nere på djupt vatten där borta ser inte heller så pjåkigt ut.

Dyka Dominikanska
Go Dominican Republic

Småfiskar och korallrev i all ära, men i de Dominikanska haven finns även betydligt större djur än så. Det fick turisten Jodi Frediani uppleva – på väldigt nära håll. Det var under hennes semesterresa i Dominikanska Republiken som hon deltog i en arrangerad utfärd där de fick simma och snorkla med knölvalar.

Under utfärden fick Jodi Frediani se flera valar som visade upp sig ovanför havsytan, men att på så här nära håll få se det jättelika djuret kunde hon inte ana.

Knölval Dominikanska
Jodi Frediani

– Vi såg två valar simma nära oss och en av dem piskade upp vatten med sina fenor, berättar Jodi Frediani för Daily Mail.

Knölval 2
Jodi Frediani

– Sedan, helt utan förvarning, kom den andra upp över vattenytan precis framför oss. Jag lyckades ta en bild i precis rätt ögonblick.

Och ja, precis i rätt ögonblick togs bilderna verkligen.

Knölval 4
Jodi Frediani

Det var i området Silver Bank i Dominikanska Republiken som valarna stoltserade. Området är känt för sina valar, men så här nära kommer de nog sällan.

Knölval 3
Jodi Frediani

Sugen på att ta likadana bilder som ovan? Då kanske Dominikanska Republiken är nästa resmål för dig. Här kan du läsa mer om alla aktiviteter och sevärdheter på den karibiska ön. (Annons från Go Dominican Republic)