De 11 galnaste arenorna som aldrig byggdes.

De 11 galnaste arenorna som aldrig byggdes.

1. Nya Nou Camp?

Barcelonas nuvarande arena är inget att skämmas över. Men katalanska arkitekten Emilli Vidal tyckte att klubben först skulle bygga en artificiell ö, sedan en arena för 150 000 åskådare på den ön. Klubbledningen tyckte förmodligen att det var lite som att kasta pengar i sjön, för planerna har inte infriats.
sportspromedia.com

STNW_barcelona

2. Nya Nya Nou Camp?

En aning mer realistisk vision för Barcelonas nya stadion. Men inte heller Foster & Partners (byrån bakom nya Wembley) förslag blev verklighet.
fosterandpartners.com

img0

3. Streckkodsarenan.

Brasilianska Corinthians tog 2010 in förslag på en ny arena. Det här förslaget vann. Inte.
piniweb

i214794

4. Fiskskålen.

Även Ankara har nyligen fått en ny arena. Det här förslaget – arenan skulle ta 40 000 åskådare – nappade dock klubben inte på.
imgur

6vzO5Hu

5. Nya Bernabeu.

Det finns dom som påstår att Cristiano Ronaldo är fåfäng. Det vet vi inget om, men hade det här arenaprojektet gått igenom hade han bara behövt blicka upp i taket för att få se sin egen spegelbild.
imageshack.com

k8rx

6. Lelike Arena.

Det hade kunnat vara en av VM-arenorna i Sydafrika. Vad arbetsnamnet var är oklart, så vi tog oss friheten att döpa den till Lelike Arena. Det är afrikaans för ”Ful Arena”.
imageshack

87607f52c8b506c9ee526b0396fbd273

7. Doncaster Community Stadium.

Med det här bygget hade Doncaster Rovers utan tvekan haft engelska tredjeligans mest futuristiska arena.
imageshack

doncasterrenderarial

8. West Side Stadium.

NFL-laget New York Jets spelar sina matcher i New Jersey, trots sitt namn. Det här förslaget från 2005 hade ändrat på det. Arenan skulle dessutom ha varit huvudarena för OS om New York vunnit arrangörsskapet till 2012 års tävlingar.
sportspromedia.com

WEST SIDE STADIUM

9. Arenaflotten.

För det första ser det ut som om den här arenan får det jobbigt om det börjar blåsa upp. För det andra: det är en flyt(t)bar arena. Som ska kunna seglas (?) iväg till varsomhelst på de sju haven.
Archdaily.com

1306337900-sea-offshore-stadium-528x334

10. Basketarena i Seattle.

Det är oklart om inspirationen kommer från en självgående dammsugare. Det är helt klart att det här förslaget inte räckte för att rädda klart Seattles basketlag, som i stället flyttade till Oklahoma City.
Businessinsider.com

image

11. Berlin Kegel.

310 meter hög. 80 000 åskådare. Plus några biosalonger och hotell – ovanpå fotbollsplanen. Vi misstänker att ”Berlin Kegel” blev till under en arkitektsbyrås firmafest, men håll med om att den här häftig?
Studio-Koslowski

Grossbilder_MoFo_08

Har vi missat någon? Skicka gärna ett tips i kommentarerna!

Publicerad av Sportbibeln, gilla gärna