2016 kan bli varmaste året någonsin.

Det är inte bara maj som bjudit på superväder i år. April var också rekordvarmt, globalt sett. Och 2016 ser ut att bli det varmaste året någonsin, enligt siffror från NASA.

I början av maj kunde de flesta svenskar njuta av varmt väder och mycket sol. Senaste veckan har det varit lite ostadigare, men forskarna förutspår ändå att 2016 kommer bli det varmaste året någonsin.

Enligt brittiska The Guardian, som hänvisar till siffror från amerikanska rymdmyndigheten NASA, var april det varmaste året hittills, globalt sett. April är den tredje månaden i rad som står för ett nytt värmerekord globalt sett, skriver The Guardian.

April är också den sjunde månaden i rad där temperaturen ligger över genomsnittet för 1952-1980. Redan i februari talade forskarna om en ”nödsituation för klimatet”, skriver tidningen.

Mycket talar för att 2016 blir det varmaste året någonsin, om man ska tro NASA:s nya siffor. Och det är inte bara sommarmånaderna som kommer ha högre temperaturer än tidigare. Den högre temperaturen gäller också för de månader då klimatet är betydligt kallare, som höst och vinter.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.