Äntligen! Våren gör comeback lagom till Valborg.

Snö, sol, vind, regn, hagel. Aprilvädret har som vanligt bjudit på blandad kompott i Sverige – men snart blir det stabilare och varmare! Lagom till Valborg kan vi räkna med temperaturer upp mot 15 grader i delar av landet.      

Jag tror inte jag är ensam om att längta efter riktigt vårvärme nu. Och snart kan det faktiskt bli dags att plocka fram solbrillorna igen.

– Nu går vi tillbaka till mer normala vårtemperaturer. Det ser ut att bli ganska behagligt jämfört med vad som varit, säger Johan Groth på väderföretaget Storm Geo, till Aftonbladet.

Väderföretaget har tagit fram en långtidsprognos över de fyra kommande veckorna på uppdrag av Aftonbladet och det finns en hel del glädjebesked att gotta sig åt.

Redan på Valborgsmässoafton blir det soligt väder och tvåsiffriga temperaturer i hela landet. Framför allt är det i Svealand det kan bli läge att klä sig lite lättare, där väntas det nämligen bli 14-15 grader på lördagen.

Pixabay

wikie1

– Det lite soligare och mildare vädret ser ut att bestå i början av nästa vecka innan ostadigare väder drar in över landet igen, säger Johan Groth.

Södra Sverige väntas återigen drabbas av ostadigt väder under nästa vecka. Men norrut i landet väntas ovanligt varm luft dra in österifrån.

– Norra Sverige går mot en period med en hel del sol och för årstiden ganska sköna temperaturer medan det blir mer varierande väder ytterligare ett tag i söder, med soldagar varvat med regn och skurar, säger Johan Groth.

Inte så dumt, eller hur? Hoppas ni får det gött i vårvärmen framöver!