Äntligen – nu kommer värmeböljan till Sverige!

Som vi har väntat! 

Och väntat, och väntat. 

Men nu ser det äntligen ut som att våren är här för att stanna. 

På riktigt. 

Våren har bara visat sig sporadiskt hittills i år. Visst, vi har haft fina soldagar, men de senaste dagarna har snön fallit i delar av landet och nyligen hade vi kallaste majnatten på hela 30 år på flera håll i södra Sverige.

Burr! 

Men till helgen och framöver kan vi som älskar solen äntligen börja hoppas igen. 

I sydligaste Sverige kan man lokalt se fram emot så mycket som 20 grader! Där är chanserna till riktigt härlig vårvärme som störst i Malmö och Helsingborg, skriver Kvällsposten

– Lördagen blir riktigt fin. Temperaturerna går upp mot 20 grader i de sydligaste delarna, kommenterar meteorologen Cecilie Villanger till Kvällsposten.   

– Redan i morgon blir det bra väder med temperaturer mot en 15 grader på många håll, förutom i Norrland där det blir kallare. 

Även i Göteborg kan temperaturen stiga mot omkring 19 grader, och i Stockholmsområdet blir det runt 13 grader. Men där stannar också det roliga – längre norrut väntas molnen tätna. 

Samma prognos ger SVT:s meteorloger, som dock flaggar för att söndagen kan bli regnig på sina håll. 

– Under helgen kan temperaturen lokalt nå 20 grader i söder. Värmen har dock svårt att på allvar dra vidare norrut. Molnigheten är dessutom mycket osäker med skurar främst i söder under söndag och måndag, skriver de på SVT Väders hemsida.

© Skärmdump (TV4)

Samtidigt har vi just nu tre olika årstider i landet, rapporterar TV4. Västkusten kan stoltsera genom att redan ha sommar. 

Det går åt rätt håll helt enkelt. Nu får vi hoppas att helgens fina väder håller i sig!

Nu håller vi tummarna för varmare dagar framöver! Dela de här förhoppningsfulla nyheterna med dina soltörstande vänner!