Beskedet: Så blir vädret på midsommar – där du bor

Midsommarvädret brukar sällan bjuda på något kanonväder. Den trenden ser ut att hålla i sig även i år, för nästan hela Sverige.

– Det ser ut som det kan bli ganska regnigt på de flesta håll, säger Stina Karlsson, meteorolog på vädertjänsten Foreca till Aftonbladet.

FOTO: TT Nyhetsbyrån

Nu är det bara några dagar kvar till midsommar och då undrar givetvis alla vad det blir för väder. Men de som hade drömt om en solig dag med varma temperaturer kommer att bli besvikna.

Så blir vädret på midsommar

Det mesta tyder nu på att det kommer att bli regn i stora delar av Sverige.
– Det ser ut som det kan bli ganska regnigt på de flesta håll, säger Stina Karlsson, meteorolog på vädertjänsten Foreca till Aftonbladet.

Regnigast ser det ut att bli i Götaland, men där väntas dock ovädret dra sig bort under senare under dagen på midsommarafton.

Här blir slipper du regn och rusk

De som väljer att fira i Svealand och Norrland får räkna med regn långt in på kvällen. Vill man hålla sig undan regnet är det längst upp i norr man bör söka sig till.
– Längst i norr kan man slippa regnet, men tyvärr är det också där det blir som kallast med temperaturer mellan 10 och 15 grader, säger meteorologen Stina Karlsson.

I de södra delarna av landet kommer temperaturen ligga runt 20-strecket. Ovädret ser ut att hålla i sig till lördagen, men med en liten chans till sol norrut.
– Det är väl längs med norrlandskusten som det skulle kunna bli lite sol.

Meteorologen Stina Karlsson poängterar dock att prognosen är lite osäker då det är en vecka bort. Så hoppet lever fortfarande för alla soldyrkare!

Vad föredrar du för väder på midsommar? Kommentera gärna artikeln på Facebook!