Bonden riskerade sitt liv och räddade 20 hektar jordbruksmark från lågorna.

För några år sedan dundrade ett blixt- och åskoväder in över den lantliga idyllen Weld County, i Colorado. Flera kraftiga eldsvådor bröt ut i samband med stormen och elden slukade tunnland efter tunnland. Många kunde bara så och se på när deras inkomst och skördar försvann i ett rökmoln. En av de drabbade var bonden Eric Howard. Han såg hur hans åkermarker slukades av lågorna. De flesta hade säkert drabbats av panik och ringt brandkåren, men Eric beslutade sig för att ta saken i egna händer. Med livet som insats hoppade han in sin traktor för att försöka rädda så mycket som möjligt av sina grödor. Ett filmteam lyckades fånga den modiga bonden när han försöker skapa en barriär mellan elden och resten av sin jord, och det är en syn jag sent ska glömma. Eric försatte sig verkligen i en ytterst farlig situation, det hade räckt med att vinden vände och han hade förmodligen fångats i eldhavet. Men som tur var gick det hela bra och Erics hjältemodiga insats räddade inte bara hans 20 hektar av sina egen mark, utan förmodligen flera andras hus och jord också. Den här bonden förtjänar en tapperhetsmedalj!  

Den här videon laddades upp på YouTube under 2013 och har sedan dess fått nästan fem miljoner visningar. De här jordbrukarna är definitivt några av samhällets mest oväntade hjältar!

Jag kan inte annat än imponeras av Erics modiga insats och jag tycker han förtjänar alla hyllningarna han kan få! Det är aldrig för sent att uppmärksamma hjältar, så jag tycker vi kan sprida denna video vidare så att fler kan få chansen att se Erics fantastiska mod!