Burr! Vintern blir ”onormalt kall” i år, enligt meteorologen.

Längtar ni efter en kall vinter? Då är det bara att gratulera. Enligt meterologerna väntas kommer det bli svinkallt i Sverige snart. Stockholm väntas ha hela 66 dagar med snö eller is mellan november och mars. Ett högtryck över Skandinavien och en kraftig El Niño kommer göra den här vintern extra kylig, enligt Accuweather.

Personligen är jag inte så förtjust i kalla vintrar. Så jag hoppas att den här prognosen är lika träffsäker som den som förutspådde att sommaren 2015 skulle bli den soligaste och varmaste i mannaminne.

Men tyvärr kan det bli läge att köpa ett par extra varma långkalsonger i år. Den här vintern beräknas nämligen bli ”onormalt kall” för oss i norden, enligt det amerikanska väderinstitutet Accuweather.

Väderprognosen talar om en riktigt ihållande kyla som ska vara begränsad för nordvästra Europa och Skandinavien. Stockholm väntas ha hela 66 dagar med snö eller is mellan november och mars.

– Men det är inte så att naturen har bestämt sig för hur vintern ska bli, utan det kommer att utvecklas allt eftersom, säger Martin Hedberg på Vädercentralen till Aftonbladet.

SMHI är också försiktiga med sina prognoser.

– På SMHI har vi valt att hålla oss till tiodygnsprognoser. Egentligen kan man bara se några dagar framåt om man ska veta säkert, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI till Aftonbladet.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.