Busschaufförens klockrena hälsning i julvädret får tusentals svenskar att skratta högt.

Vädret har varit allt annat än kallt den här vintern och när jag tittar ut genom fönstret har jag svårt att se framför mig att det snart är julafton. Vi har helt enkelt fått vänja oss vid en grön omgivning istället för en vit sådan – något som påminner mer om sommar än om vinter och jul. Så när busschauffören Patrik Larsson blev stående med sin buss på grund av det knepiga underlaget, då bestämde han sig för att skoja till det. Hans klockrena hälsning till resenärerna har nu gillats av tusentals svenskar.

Det var i söndags som händelsen utspelade sig. I närheten av Vemdalen var vädret ungefär detsamma som på midsommar, fem plusgrader och regn, och då det var halt på vägen blev Patrik Larsson olyckligt nog stående med sin buss.

Medan passagerarna väntade på ersättningstaxi tänkte busschauffören därför att han kunde skoja lite med sina passagerare.

– Jag brukar skämta om saker och ting. När allt går bra kan man göra det med glimten i ögat, säger Patrik Larsson till Östersunds-Posten.

Han snickrade därför ihop en egen skylt där han ändrade bussnumret till – hälsningsfrasen ”Trevlig midsommar”.

Det skämtsamma initiativet uppskattades och har lockat till mängder av skratt både bland resenärer och på nätet – vädret har ju faktiskt fler likheter till sommaren än till vintern just nu.

– Folk pratar om klimatförändringar och jag tror att det kan ha med det att göra. Sådana här vintrar hade vi inte för tio år sedan, säger Patrik Larsson till Östersunds-Posten.

Busschauffören Patrik Larsson bestämde sig för att göra något kul mitt i eländet.

Posted by Östersunds-Posten on den 20 december 2015