Då kommer sommarvärmen tillbaka till Sverige.

Förra veckans fantastiska sommarväder byts den här veckan ut mot kallare temperaturer och ostadigare väder. Men i början av nästa vecka kan värmen vara tillbaka.

Under måndagen ska det regna i hela landet. Ett regnområde kommer dra in över de södra delarna av landet för att sedan fortsätta norrut. Tisdagen ser likadan ut med temperaturer mellan 15-20 grader i södra landet, och mellan 10-15 grader i norr. Det säger Maria Jönsson, meteorolog på väderinstitutet Foreca, till Metro. Det ostadiga vädret kan innebära åska i Götaland och Svealand, men det är ännu svårt att säga.

Den här veckans regn och ruska förväntas stanna i tio dagar – men sedan ser det ut som att värmen och solen äntligen kommer tillbaka.
– Det finns en högtrycksrygg som skulle kunna växa in framåt början av nästa veckan. Det blir inte de temperaturerna som vi nu har haft, men vi kan i alla fall komma upp över dryga 20 grader. Men det är forfarande väldigt osäkert hur det kommer att utveckla sig, säger Maria Jönsson till Metro.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.